1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

80
0

Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να σας προσκαλέσουμε στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Ελληνισμό, με τίτλο » Ας ξανα-συστηθούμε:Είμαστε οι Έλληνες. Ο Έλλην Άνθρωπος και η οικουμενική του επιρροή στην Μεταμοντέρνα εποχή»

Ο σκοπός του Συμποσίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος ως πρός την διαδρομή και την ιστορική εξέλιξη του Έλληνα καθώς και τις καταγεγραμμένες επιρροές του, στην διαμόρφωση πολιτισμού και εξέλιξης, οικουμενικά.

Ιδιαίτερα στοχεύει να συμβάλει, στον επαναπροσδιορισμό οικουμενικών εννοιών και την αναφορά τους ως προς τον άνθρωπο, ώστε να βοηθήσει στην κατανόηση των θεμάτων που θα θίξει, μέσω μιας διδακτικής μεθοδολογίας και αξιοποίησης της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης.

Το συμπόσιο, θα δώσει την ευκαιρία, κατά την διάρκεια διεξαγωγής του, να γνωρίσουν οι μετέχοντες την ομορφιά του νησιού που θα το φιλοξενήσει.

Θα περιηγηθούμε στην πάτρια γενέτειρα της νεαρής Ευρώπης, της «ήβης Ευρώπης», θα μαγευτούμε απο την γνωστή εγκάρδια φιλοξενία της Κρήτης και των Κρητών, θα οραματιστούμε, αλλά κυρίως θα έχουμε την ευκαιρία, να ανα-γνωρίσουμε, το μήνυμα, τις αρχές και τις αρετές, που μέσω της μυθικής αρπαγής της, συμβολικά μετέφερε, προς την σύγχρονη Ευρώπη, αποτελώντας έτσι την βάση για τον σύγχρονο ανθρωπισμό και το οικουμενικό ιδεώδες.

Με εκτίμηση,

Μαίρη Μπαλή,
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
Ψηφίστε το άρθρο

12 like

Σχολιάστε το Άρθρο...
Slider