slide
ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ WIND. ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΕΒΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το άρθρο
Home » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Ημερομηνία Καταχώρησης Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010.

ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Τα πρόσθετα και τα συντηρητικά τροφίμων είναι φυσικά ή τεχνητά χημικά, τα οποία προσθέτουμε στα τρόφιμα για να μεγαλώσουμε τη διάρκεια ζωής τους ή να βελτιώσουμε το χρώμα και την εμφάνισή τους.
Τέτοιες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί από τα αρχαία χρόνια στα τρόφιμα, με παράδειγμα το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την εμφάνιση των έτοιμων φαγητών, έχουν παρουσιαστεί εξαιρετικά πολλά καινούρια πρόσθετα και συντηρητικά, τα οποία δεν είναι όλα ασφαλή για την υγεία μας. Κάποια από αυτά έχουν κατηγορηθεί για καρκινογενέσεις, αλλεργίες, άσθμα, ημικρανίες και πάρα πολλές άλλες ασθένειες.
Για την καλύτερη διαχείριση αυτών των ουσιών, κάθε ένα πρόσθετο έχει πάρει έναν μοναδικό αριθμό. Στην Ευρώπη οι αριθμοί αυτοί ξεκινούν με το Ε, πράγμα όμως που δε συμβαίνει εκτός Ευρώπης. Οι χώρες γενικώς δεν έχουν τις ίδιες νομοθεσίες και απαγορεύσεις για τα διάφορα πρόσθετα. Σε πολλές χώρες επιτρέπονται ουσίες που σε άλλες είναι απαγορευμένες, σε άλλες εμφανίζονται με το Ε μπροστά, σε άλλες με τον αριθμό και σε άλλες με την ονομασία τους.

Σε γενικές γραμμές τα Ε χωρίζονται στις εξής ομάδες:
Ε100-Ε199 χρωστικές ουσίες
Ε200-Ε299 συντηρητικές ουσίες
Ε300-Ε399 αντιοξειδωτικές ουσίες
Ε400-Ε499 γαλακτωματοποιητές, πηκτικά μέσα, σταθεροποιητές
Ε500-Ε599 ρυθμιστές οξύτητας
Ε600-Ε699 βελτιωτικά γεύσης
Ε900-Ε999 διάφορα
Ε1000-Ε1999 πρόσθετα χημικά
Η παρακάτω λίστα έχει καταρτιστεί από ερευνητικά νοσοκομειακά κέντρα της Γαλλίας

Αυτές τις ουσίες μπορούμε να τις αποφεύγουμε, αλλά το πρόβλημα έχει μεγαλώσει, γιατί τώρα πάρα πολλές εταιρείες αναγράφουν τα πρόσθετα με το όνομά τους και όχι με τον κωδικό.

Ελέγξτε τα τρόφιμα που καταναλώνετε περισσότερο για να αποφύγετε τα επικίνδυνα συντηρητικά

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε


Share on Facebook182Tweet about this on Twitter0Google+0Email to someonePin on Pinterest0
3.150 like
  

Σχετικά Άρθρα...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
Παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους φίλους σας Αν σας άρεσε ...
ΤΡΑΝΣΓΛΟΥΤΑΜΙΝΑΣΗ. Η ΚΟΛΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΦΙΛΕΤΟ. VIDEO
Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές ...
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΜΗΛΟΥ
Τέσσερις άνθρωποι έμειναν στην ιστορία λόγω ενός μήλου: Η Εύα, ο ...
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΟΥΖΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ;
Τα ηδύποτα με γλυκάνισο, όπως το ούζο, οφείλουν τη γεύση ...
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Του Παύλου Ανδριά Είναι ίσως ένα από τα πιο δυνατά όπλα ...

Προσθέστε ένα σχόλιο