slide
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε την ψηφοφορία
Home » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » ΤΑ CARREFOUR ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ Ημερομηνία Καταχώρησης Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010.

ΤΑ CARREFOUR ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ

Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα ένα σουπερ μάρκετ Carrefour για να κάνω τα ψώνια μου.
Φτάνοντας στο σημείο που πωλείτε η ζάχαρη αναζήτησα να πάρω την Ελληνική. Δυστυχώς έκπληκτος είδα ότι στα ράφια δεν υπήρχε Ελληνική ζάχαρη παρά μόνο ζάχαρη Σερβίας και μια άλλη που η οποία ήταν EU.
Τελειώνοντας τα ψώνια μου κατευθύνθηκα στην υποδοχή για τους ρωτήσω γιατί δεν έχουν ζάχαρη Ελληνική.
Η απάντηση που έλαβα στην υποδοχή ήταν….. δεν γνωρίζουμε τον λόγο.
Μήπως πρέπει να τους μποϊκοτάρουμε και εμείς ;
Εκατομμύρια ευρώ φεύγουν κάθε χρόνο από την χώρα μας μέσα από τα Carrefour προς την Γαλλία και μέσα από τα Lidl προς τους Γερμανούς.

Αυτοί τι έκαναν για μας;

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Share on Facebook87Tweet about this on Twitter0Google+0Email to someonePin on Pinterest0
605 like
  

.

Προσθέστε ένα σχόλιο

 1. Μακεδονία Απάντηση

  17 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:39

  Ποιος κάνει τις επενδύσεις, πού γίνονται οι επενδύσεις, με ποιο σκοπό γίνονται οι επενδύσεις, τι θα αποφέρουν οι επενδύσεις, τι αναπτύσσεται, τι δεν αναπτύσσεται στην Ελλάδα, ποια είναι η αναλογία ή η δυσαναλογία ανάμεσα στους διάφορους κλάδους της βιομηχανίας, γενικότερα της ελληνικής οικονομίας, ποια είναι η σχέση της οικονομίας με την παιδεία, τις υπηρεσίες κ.λπ., παρακολουθώντας όλες τις σύγχρονες εξελίξεις.

 2. Μακεδονία Απάντηση

  17 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:36

  © Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
  http://www.ebz.gr/
  Η Ε.Β.Ζ. ιδρύθηκε το 1960 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και από τότε μέχρι και σήμερα δημιουργήθηκαν ζαχαρουργεία και υπάρχουν στις εξής πόλεις:
  1961 Λάρισα
  1962 Πλατύ
  1963 Σέρρες
  1972 Ξάνθη
  1975 Ορεστιάδα
  Κατέχει την 1η θέση στο κλάδο τροφίμων και την 6η θέση στις βιομηχανικές εταιρείες στον Ελλαδικό χώρο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ζαχαροβιομηχανίες της Ευρώπης και βρίσκεται στην υπηρεσία όχι μόνο του Έλληνα αγρότη, αλλά και της Εθνικής οικονομίας.
  Ένας άμεσος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ε.Β.Ζ. είναι ότι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος μπορεί να πωλήσει ανά πάσα στιγμή την βιομηχανία. Η Α,Τ.Ε. κατέχει σε μετοχές το 70% της Ε.Β.Ζ.
  Διαφημιστική καμπάνια για την προβολή του προϊόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η Ε.Β.Ζ. χρησιμοποιεί σαν διαφήμιση κυρίως τις δημόσιες σχέσεις της.
  Στην παγκόσμια αγορά η ζάχαρη από τεύτλα, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, που παράγεται σε μεγάλες ποσότητες και με χαμηλότερο κόστος από τις κύριες εξαγωγικές χώρες στο είδος αυτό που είναι η Κούβα, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Ταΐλάνδη, οι Φιλιππίνες κ.α.
  Η Ε.Β.Ζ χρειάζεται συνεχή οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει το παραγωγικό της έργο .

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ – Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ
  http://195.251.240.254:8080/bitstream/handle/10184/686/tre_tel.pdf?sequence=1
  Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) το ζαχαρικό έτος 2007/08 (Ιούνιος/Ιούλιος) είχε μικρή παραγωγή ζάχαρης (78.387 t) αλλά δεν είχε ζημίες. Την περίοδο 2008/09 έδωσε μεγάλη αύξηση στην τιμή των τεύτλων με συνέπεια να έχει ζημίες 48 εκατ. ευρώ. Η παραγωγή ζάχαρης ήταν 100.382 t.

  Την περίοδο 2009/10 με την ίδια τιμή τεύτλων οι ζημίες αναμένεται να είναι της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, η παραγωγή ζάχαρης την περίοδο αυτή ήταν 171.787 t, δηλαδή πέραν της ποσόστωσης που είναι 158.702 t. Αυτή η υπέρβαση έχει επίσης ένα κόστος.

  Η συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας εξασφαλίστηκε αλλά το κόστος είναι υπέρμετρο[2].

  Μετά την αναμόρφωση του καθεστώτος της αγοράς ζάχαρης στην ΕΕ, που άρχισε το 2006 και έληξε ήδη, το αποτέλεσμα ήταν η ΕΕ από εξαγωγέας να γίνει εισαγωγέας ζάχαρης και να ευνοηθούν οι κεντρικές χώρες Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία. Το 75% της παραγωγής ζάχαρης της ΕΕ συγκεντρώνεται σε έξι εταιρείες-ομάδες αυτών των χωρών (48% σε τρεις γερμανικές). Οι νόμοι περιορισμού των καρτέλ μάλλον αγνοούνται. Η συμφωνία εξαγωγών σε τρίτες χώρες εξοπλισμού εκτός από όπλα (everything but arms) με αντάλλαγμα την εισαγωγή ζάχαρης απʼ αυτές είναι ο σκοπός. Ο Νότος της ΕΕ ας χαθεί. Η τευτλοκαλλιέργεια στην ΕΕ πρέπει να περιοριστεί σε μια στενή λωρίδα μεταξύ Λονδίνου και Πράγας[3].

 3. jim the greek Απάντηση

  16 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 15:39

  Οχι μήπως να τους μποικοτάρουμε, πρέπει πάση θυσία να τους μποικοτάρουμε και αν δεν τους αρέσει να σηκωθούν και να φύγουν διότι στην τελική μας σκότησαν και πολύ, λες και δεν υπάρχει ο Σκλαβενίτης και ο Βερόπουλος που είναι 100% ελληνικές επιχειρήσεις και μάλιστα ο Βερόπουλος μαζεύει και πολύ χρήμα από τα Σκόπια που έχει και εκεί SURER-MARKETS με την επωνυμία VERO
  Ελληνάρες έπρεπε ήδη να μην πατάτε στα μαγαζιά των Γάλλων και των Γερμανών ύστερα από όσα έχουν συμβεί εις βάρος της Ελλάδας, και τα δύο αυτά κράτη φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα δρόμενα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


πέντε × = σαράντα πέντε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>