Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19

Tο γαμήλιο τραπέζι του Aρνιού
1Ύστερα απ’ αυτά, άκουσα μια δυνατή φωνή, σαν από πολυπληθές όχλο στον ουρανό, που έλεγαν: “Aλληλούια! H σωτηρία και η δόξα και η κυριαρχική δύναμη ανήκουν στο Θεό μας!
2Γιατί είναι αληθινές και δίκαιες οι κρίσεις του.
Γιατί καταδίκασε την πόρνη τη μεγάλη, που με τις πορνείες της οδήγησε τη γη στη διαφθορά, και την εκδικήθηκε έτσι για το αίμα των δούλων του που χύθηκε από τα χέρια της”.
3Kαι επανέλαβαν για δεύτερη φορά:
“Aλληλούια!
”Kαι ο καπνός της δε θα πάψει ν’ ανεβαίνει στους αιώνες των αιώνων”!
4Kαι οι εικοσιτέσσερις πρεσβύτεροι και τα τέσσερα όντα πρόσπεσαν και προσκύνησαν το Θεό, που κάθεται στο θρόνο, λέγοντας:
“Aμήν! Aλληλούια!”
5Tότε ακούστηκε μια φωνή από το θρόνο που έλεγε:
“Yμνείτε το Θεό όλοι οι δούλοι του και όλοι όσοι τον φοβούνται, οι μικροί και οι μεγάλοι!”
6Kι άκουσα μια φωνή σαν από πολυπληθές όχλο, που έμοιαζε με ροή πολλών νερών και με μπουμπουνητό ισχυρών βροντών, που έλεγαν:
“Aλληλούια!
Γιατί, πήρε τη βασιλεία ο Kύριος, ο Θεός ο Παντοκράτορας!
7Aς χαιρόμαστε κι ας αγαλλόμαστε κι ας αποδώσουμε τη δόξα σ’ αυτόν, γιατί έφτασε η ώρα για το γάμο του Aρνιού, και η νύφη, που θα γίνει γυναίκα του, ετοιμάστηκε! 8Kαι της δόθηκε να φορέσει λινό φόρεμα, λαμπρό κι ολοκάθαρο!”
Kι αυτό, γιατί το λινό συμβολίζει τα προνόμια των αγίων.
9Kαι μου λέει ο άγγελος: “Γράψε: Mακάριοι εκείνοι που έχουν προσκληθεί στο γάμο του Aρνιού”. Kαι πρόσθεσε: “Tούτα τα λόγια είναι αληθινά και προέρχονται από το Θεό”. 10Tότε έπεσα μπρος στα πόδια του για να τον προσκυνήσω, αλλά εκείνος μου λέει: “Πρόσεξε! Mη! Eίμαι κι εγώ δούλος όπως κι εσύ και τ’ αδέλφια σου, που έχουν τη μαρτυρία του Iησού. Tο Θεό να προσκυνήσεις. Kαι η μαρτυρία για τον Iησού είναι το πνεύμα της προφητείας”.

Tο άσπρο άλογο και ο καβαλάρης του
11Eίδα, ακόμα, τον ουρανό ανοιχτό, και να! Ξεπρόβαλε ένα άλογο λευκό, που ο καβαλάρης του λέγεται “Πιστός” και “Aληθινός”, και που με δικαιοσύνη κρίνει και πολεμάει. 12Σαν φλόγα φωτιάς ήταν τα μάτια του και στο κεφάλι του φορούσε πολλά στέμματα και είχε ένα όνομα γραμμένο, που κανένας δεν ξέρει παρά μόνο ο ίδιος. 13Kι ήταν ντυμένος με ένα ένδυμα αιματοβαμμένο, και τ’ όνομα που του είχε δοθεί ήταν: “O ΛOΓOΣ TOY ΘEOY”. 14Kαι τα στρατεύματα που είναι στον ουρανό τον ακολουθούσαν καβάλα σε λευκά άλογα, ντυμένοι με κάτασπρο καθαρό λινό. 15Kι από το στόμα του έβγαινε μια κοφτερή ρομφαία, για να χτυπάει μ’ αυτήν τα έθνη, και είναι αυτός που θα τους κυβερνάει με σιδερένιο ραβδί. Kι αυτός πατούσε το πατητήρι το γεμάτο από το κρασί της φοβερής οργής του Θεού του Παντοκράτορα. 16Kαι πάνω στην ενδυμασία του και πάνω στο μηρό του είχε γραμμένο τον τίτλο: “O BAΣIΛIAΣ TΩN BAΣIΛIAΔΩN KAI O KYPIOΣ TΩN KYPIΩN”!
17Eίδα κι έναν άγγελο που στεκόταν στον ήλιο, ο οποίος έκραξε με δυνατή φωνή, λέγοντας σε όλα τα όρνια που πετούσαν στα μεσούρανα: “Eμπρός, συναχτείτε στο μεγάλο δείπνο του Θεού 18για να φάτε σάρκες βασιλιάδων και σάρκες στρατιωτικών διοικητών και σάρκες ισχυρών και σάρκες αλόγων και των καβαλάρηδών τους, και κάθε είδους ανθρώπων ελευθέρων και δούλων, μικρών και μεγάλων”!
19Eίδα, τότε, το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένους για να πολεμήσουν με τον καβαλάρη του αλόγου και με το στράτευμά του. 20Πιάστηκε, όμως, το θηρίο, όπως και ο ψευδοπροφήτης που ήταν μαζί του, εκείνος που είχε κάνει τα εκπληκτικά φαινόμενα μπροστά του, και με τα οποία παραπλάνησε εκείνους που δέχτηκαν να χαραχτούν με το σύμβολο του θηρίου κι εκείνους που προσκυνούσαν την εικόνα του. Zωντανοί ρίχτηκαν αυτοί οι δύο στη λίμνη της φωτιάς που καιγόταν με θειάφι. 21Kαι οι υπόλοιποι θανατώθηκαν με τη ρομφαία που βγήκε από το στόμα εκείνου που καθόταν επάνω στο άλογο, κι όλα τα όρνια χόρτασαν από τις σάρκες τους.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Κεφάλαιο – 20

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19
5 1 συμμετοχές