ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ

101
0

Ο Καναδάς είναι γνωστός για πολλούς λόγους και κυρίως για σπορ τύπου ice hockey, αλλά πρόσφατα η χώρα μετατράπηκε σε ιδανική τοποθεσία για ανθρώπους που εμπλέκονται στο διαδικτυακό έγκλημα.
Σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας ασφάλειας, Websense blog, οι hackers εξαιτίας της αύξησης των υποψιασμένων IP διευθύνσεων σε Κίνα και Ευρώπη, προτίμησαν να μεταφερθούν σε νέο «χώρο», ο οποίος θωρείται «καθαρός» από διαδικτυακούς εγκληματίες.
Συγκεκριμένα τα παρακάτω σημεία φανερώνουν την αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος στον Καναδά.

Περισσότερες ιστοσελίδες με phishing περιεχόμενο: Μία τεράστια αύξηση εμφανίζεται (319%) στις ιστοσελίδες που έχουν παραπλανητικό περιεχόμενο και φιλοξενούνται σε εξυπηρετητές στον Καναδά. Η αύξηση αυτή μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με εκείνη της Αιγύπτου.

Περισσότερα botnets: Τα «κέντρα ελέγχου» των hackers, τα λεγόμενα botnets, φαίνεται να μεταφέρονται στον Καναδά, εξαιτίας του «καθαρού παρελθόντος» της χώρας σε συμβάντα hacking.

Κακόβουλες ιστοσελίδες: Ευτυχώς ο αριθμός των κακόβουλων ιστοσελίδων έχει μειωθεί σε όλες τις χώρες, στον Καναδά όμως το ποσοστό μείωσης είναι πολύ μικρότερο.
Κατάλληλα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση ώστε ο Καναδάς να επανέλθει στην αρχική του «λάμψη» και να μειώσει τα περιστατικά που σχετίζονται με το διαδικτυακό έγκλημα.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ
5 1 συμμετοχές

Σχολιάστε το Άρθρο...
Slider