ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

125
1

Τα παρακάτω, αποτελούν τρόπους για την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση βενζίνης, στο στάδιο του ανεφοδιασμού.

1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί που η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σε όλα τα πρατήρια βενζίνης οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς 1 λίτρο

2. Όταν γεμίζετε ο ίδιος σε self service – πρατήριο, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Απ’ τις τρεις ταχύτητες/στάδια, – χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι υψηλό – το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ’ την βενζίνη. Σ’ όλες οι μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης. Αυτός ο ατμός απορροφάται επάνω, γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνετε λιγότερο καύσιμο.

3. Ένα απ’ τα σημαντικότερα είναι να κάνετε ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μέση. Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

4 Εάν την ώρα που εισέρχεστε, δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, μην γεμίζετε. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί κατά τον ανεφοδιασμό και να πάρετε μαζί τα ακάθαρτα συστατικά, που συνήθως κάθονται στον πάτο της δεξαμενής. (Σημ. Πέραν των αναφερόμενων για τα ακάθαρτα συστατικά, αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό της δεξαμενής από το βυτίο, η βενζίνη είναι “φουσκωμένη”, οπότε καλό είναι να περιμένουμε για να “καθίσει”)

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
5 1 συμμετοχές

Σχολιάστε το Άρθρο...


1 σχόλιο

  • Hello, guest
  • Για ποιο λογο πρεπει να προσθεσω ενα σχολιο?Δεν φτανουν ολοι αυτοι οι ανευθυνουπευθυνοι που ολη την ωρα σχολιαζουν για τα παντα?Καλο ειναι να μιλαμε λιγο και περισσοτερο, να πρατουμε. Ενα απο τα ελλατωματα του λαου μας, πιστευω, ειναι οτι συνεχως ειμαστε στο μπλα μπλα χωρις λογο και τις περισσοτερες φορες χωρις γνωση .
Slider