Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ. ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΠΙΡΤΑ

194
0

Η κατασκευή της μικρογραφίας ξεκίνησε το 2010.

Ο Patrick Acton έχει πάθος με τις μικρογραφίες. Στην περίπτωση του όμως τα επιτεύγματα του δεν αφορούν σε μοντέλα αυτοκινήτων ή πολεμικά αεροπλάνα αλλά σε… διάσημη κτήρια.
Ο 59χρονος άνδρας σχεδίασε και κατασκεύασε… σπίρτο-σπίρτο μια μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Συνολικά χρειάστηκε 298.000 σπίρτα, 55 λίτρα κόλλας, 2.000 οδοντογλυφίδες και… 2.000 εργατοώρες.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι ομοιότητες με το πρωτότυπο είναι μεγάλες, ειδικά στα οξυκόρυφα τόξα που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στον διεθνή γοτθικό ρυθμό, βάση του οποίου δημιουργήθηκε ο Καθεδρικός Ναός. Ο συγκεκριμένος ρυθμός επέτρεψε το «τρύπημα» των τοίχων στις ογκώδεις εκκλησίες του ρωμανικού ρυθμού, μεγαλώνοντας έτσι το μέγεθος του κτηρίου. Παράλληλα, η χρήση βιτρώ στα παράθυρα αύξησε το φως που έμπαινε μέσα στον ναό, δημιουργώντας έτσι την εικόνα της «Ουράνιας Ιερουσαλήμ», όπως αναφέρουν οι ιστορικοί της τέχνης.

Ο Patrick Acton έχει ιδρύσει και το δικό του μουσείο. Το «Matchstick Marvels Tourist Centre» βρίσκεται στην πόλη Γκλάντμπρουκ στην πολιτεία της Αϊόβα των Η.Π.Α

 

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ. ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΠΙΡΤΑ
5 1 συμμετοχές

Σχολιάστε το Άρθρο...
Slider