ΚΥΡΙΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ…

78
0

 

Κυρία Λαγκάρντ, είστε πραγματικά ανεκδιήγητη. Δεν έχετε κανένα οίκτο για κανένα παιδάκι είτε αυτό είναι στην Ελλάδα, είτε είναι στη Νιγηρία…

του Μιχάλη Τζανάκη.

Αγαπητή Κριστίν,

Οι δηλώσεις σας για τη χώρα μας είναι τιμή να γίνονται απ την εκπρόσωπο της διεθνούς τοκογλυφίας. Θ ανησυχούσα πολύ αν ήταν διαφορετικές. Άλλωστε τα αισθήματα είναι αμοιβαία, τουλάχιστον εκ μέρους του ελληνικού λαού, αν εξαιρέσουμε τα πρόθυμα «συνεταιράκια» σας, τα οποία και δε θεωρούμε ότι ανήκουν στην πατρίδα μας, αλλά στην παγκόσμια διακυβέρνηση-όπως άλλωστε δηλώνουν και οι ίδιοι. Δικαίως δηλώνετε ότι δεν έχετε κάποιον ιδιαίτερο οίκτο για τους Έλληνες, αφού περισσότερο θλίβεστε και νιώθετε οίκτο για τα παιδάκια στην Αφρική.

Περί αυτού θα ήθελα να σας ενημερώσω λοιπόν, αγαπητή Κριστίν. Δικαίως είστε τόσο ευαίσθητη για το θέμα, αν και δεν μπορώ να σας φανταστώ σε κάποια σαβάνα της Μαύρης Ηπείρου να περιθάλπτετε κάποιο παιδάκι φορέα του έιτζ ή να δουλεύετε εθελοντικά μαζί με αναξιοπαθούντες λιμοκτονούντες Αφρικανούς.

Επειδή είχα την τύχη, εγώ ο φτωχός έλληνας να βρεθώ δύο φορές σε χώρες του Τρίτου Κόσμου-προφανώς όχι για τουρισμό-θα ήθελα να σας μεταφέρω εντυπώσεις και εικόνες από τον κόσμο που φτιάξατε εσείς, κι όλα εκείνα τα καθάρματα που αυτοπροσδιορίζονται ως «προοδευμένος» κόσμος. Φαντάζομαι θα ξέρετε καλύτερα από μένα πως πάνω από 1.000.000.000 κόσμος λιμοκτονεί στον πλανήτη την ίδια ώρα που παίζετε τα άθλια παιγνιδάκια σας και κάνετε τις βαρύγδουπες δηλώσεις σας.

Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για σας να βρεθείτε σ ένα slum (παραγκούπολη) στα περίχωρα της Άκκρας και να περπατήσετε πλάι σε ζωντανούς-νεκρούς και χιλιάδες παιδάκια που κυλιούνται στη λάσπη και τ αποκαϊδια του γκέτο.

Θα γνωρίζατε καλύτερα τον ευρωπαϊκό και γενικότερα τον δυτικό «πολιτισμό» στον κόλπο της Γουινέας, στο φρούριο- σκλαβοπάζαρο του Cape-Coast, όπου τα μπουντρούμια που στοιβάζονταν οι μαύροι, περιμένοντας τα καράβια των «πολιτισμένων» ακόμα μυρίζουν θάνατο. Στον ίδιο ακριβώς χώρο που έφυγαν 3.000.000 σκλάβοι οι αδελφοί σας πολιτισμένοι έκαναν αμέριμνοι την προσευχή τους ακριβώς στο διπλανό χώρο.

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη μια βόλτα σας στα περίχωρα της πρωτεύσας Ναϊρόμπι και Άκκρας, στις συνοικίες που κατοικούν οι νεοαποικιοκράτες, οι επαύλεις των οποίων είναι περιφραγμένες με ψηλούς τοίχους, «φυτεμένους» στο πάνω μέρος τους με σπασμένα γυαλιά και υπερυψωμένους με ηλεκτροφόρα σύρματα.

Θα σας βοηθούσε να καμαρώσετε το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που φτιάξατε αν στα βάθη της σαβάνας στην ανατολική Κένυα,που θα σας περιεργάζονται σαν λευκή, θα δείτε ανθρώπους εξαθλιωμένους ρακένδυτους, παιδάκια με πρησμένες κοιλίτσες να σας κερνούν coca-cola (!!!). θα εκτιμούσατε περαιτέρω τη στήριξη που παρέχετε στην Αφρική, που τόσο σας «συγκινεί» αν βλέπατε στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, ξιπόλυτα ανήλικα παιδάκια να πουλούν τηλεφωνοκάρτες της vodafone. Αλήθεια πως γίνετε όλες εκείνες οι χώρες που έχουν χρυσό, ορυκτά, φυσικό πλούτο να υποσιτίζονται; Είναι πρόβλημα ανικανότητας ή διαφθοράς τους; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Μα αν δεν υπήρχαν αυτοί δε θα υπήρχατε εσείς. Τόσο απλά.

Κυρία Λαγκάρντ, είστε πραγματικά ανεκδιήγητη. Δεν έχετε κανένα οίκτο για κανένα παιδάκι είτε αυτό είναι στην Ελλάδα, είτε είναι στη Νιγηρία.Ηγείστε σ ένα διεθνή μηχανισμό υποδούλωσης λαών. Τόσο απλά. Πάει πολύ να προσβάλετε λαούς, όπως η Ελλάδα. Είναι πρόκληση να «πουλάτε» ανθρωπιστικά συναισθήματα για τον Τρίτο Κόσμο. Απ την φτωχή χώρα μου σας στέλνω τρεις φωτογραφίες απ το προσωπικό μου άλμπουμ, που τράβηξα κάπου στην ανατολική Κένυα και τη νότια Γκάνα. Φαντάζομαι να λυπηθείτε πραγματικά αυτή τη φορά και κάνετε τα πάντα γι αυτά τα παιδάκια στο ΔΝΤ.

Ένας έλληνας που γνώρισε από κοντά τον «υπέροχο» κόσμο που φτιάξατε…

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: cretalive.gr

ΚΥΡΙΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ…
5 1 συμμετοχές

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider