ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΣΟΝ ΑΙΩΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

189
4

Του Στέλιου Δημητρουλάκη
Αντιστρατήγου ε.α

Ο θυμόσοφος Ελληνικός Λαός, γραδάροντας τη συσσωρευμένη πείρα που απέκτησε από τα αποτελέσματα των αποφάσεών που πήρε, στο διάβα της πολυκύμαντης και ταραχώδους ζωής του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, “Το γινάτι βγάζει μάτι”. Που σημαίνει ότι, αν θέλουμε να αποφύγουμε οδυνηρά αποτελέσματα, πρέπει τις ενέργειές μας να κατευθύνει η σωφροσύνη και όχι το ‘’γινάτι’’. Διότι, το γινάτι πράγματι βγάζει μάτι. Στην προκειμένη δε περίπτωση, των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, το γινάτι βγάζει και τα δύο μάτια, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα μεταμόσχευσης.

Τούτο σημαίνει ότι, αν η ψήφος μας κατευθυνθεί προς πολιτικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αποκαλούμενοι ”Ανεξάρτητοι Έλληνες”, που διακηρύσσουν, ανοήτως, τη μονομερή καταγγελία και αθέτηση των όρων του Μνημονίου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών μας, θα βρεθούμε, λίαν συντόμως, εκτός ‘’Ευρώ’’ και θα ζήσουμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας μισόν αιώνα εξαθλίωσης. Όσοι δε ισχυρίζονται ότι, αν φύγουμε από το Ευρώ, δε μπορεί η κατάσταση να γίνει χειρότερη από τη σημερινή, είναι άνθρωποι ‘’μη σκεπτόμενοι’’ που δεν αντιλαμβάνονται ότι, μετά την εξαθλίωση, υπάρχει και η «κόλαση», όπως αυτή λεπτομερέστατα περιγράφεται στη δημοσιευθείσα πρόσφατα μελέτη της Εθνικής Τράπεζας.

Το αποκορύφωμα όμως της προσπάθειας εξαπατήσεως του Λαού, της ανευθυνότητας, της επάρσεως, του λαϊκισμού και της ανοησίας, είναι ότι τη μελέτη αυτή, που συντάχθηκε από εγνωσμένου κύρους επιστήμονες και περιγράφει τις τραγικές οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει, τυχόν αποχώρησή μας από το Ευρώ, στη ζωή των συμπατριωτών μας και κυρίως αυτών που έχουν χαμηλό ή καθόλου εισόδημα, αμφισβητήθηκε από τον πολυπράγμονα κύριο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Διερωτάται όμως κάθε εχέφρων πολίτης, με βάση ποίες προσωπικές περγαμηνές ο κ. αρχηγός της κομματικής «ποικιλίας», που αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ, θα μας πείσει πως η πολυπληθής ομάδα των επιστημόνων συντακτών της μελέτης έχουν άδικο και αυτός έχει δίκιο; Έχουν άδικο οι επιστήμονες που εκτιμούν ότι, οι επιπτώσεις από μια επάνοδο στη δραχμή θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές που βιώνουμε σήμερα και ότι η υποτίμηση του νέου νομίσματος θα είναι 65%, η ανεργία θα ανέλθει στο 34%, το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί από το 148% στο 373%, ο πληθωρισμός θα φθάσει το 32% από ο,9% σήμερα και το βιοτικό επίπεδο θα πέσει ακόμη κατά 55% ;

Είναι δυνατόν σήμερα η Ελλάδα, στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, να στηριχθεί, για την επιβίωσή της, σε κομμουνιστικές πρακτικές που απέτυχαν και προκάλεσαν την πλήρη εξαθλίωση των Λαών παντού όπου εφαρμόστηκαν; Ζηλέψαμε τους δυστυχείς Λαούς των μοναδικών στον κόσμο κομμουνιστικών καθεστώτων της Β. Κορέας και της Κούβας; Με ποιές σκουριασμένες αριστερές ιδεολογίες και με ποιά πείρα θα διοικήσει ο κ. Τσίπρας; Με αυτή που απέκτησε στις καταστρεπτικές για την οικονομία συντεχνιακές κινητοποιήσεις; στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και λιμανιών; στο χάϊδεμα των αυτιών των κουκουλοφόρων; στην υπονόμευση του έργου των υπευθύνων Κυβερνήσεων; στην πολιτική στήριξη παρανόμων και εκβιαστικών αιτημάτων των χορτάτων του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και λοιπών προνομιούχων συνδικάτων; Έχει την εντύπωση πως οι σκεπτόμενοι Έλληνες δε γνωρίζουν ότι η αριστερά από εμφανίσεως του Κομμουνιστικού κόμματος στην Ελλάδα, έδρασε πάντοτε κατά των συμφερόντων της πατρίδος και ότι τα αριστερά κόμματα έχουν την ίδια ευθύνη, αν όχι μεγαλύτερη, με αυτά που κυβέρνησαν επί 38 χρόνια και κατέστρεψαν τη Χώρα; Θα μας κυβερνήσει και θα μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη εκείνος που κινητοποιούσε το πεζοδρόμιο και τα συνδικάτα σε κάθε προσπάθεια υλοποιήσεως των μεταρρυθμίσεων; Δε γνωρίζω κανέναν Ανθυπολοχαγό, όσες ικανότητες και αν είχε, να έγινε κατ’ ευθείαν αρχηγός του Στρατού, χωρίς να περάσει διαδοχικά τις βαθμίδες τις ιεραρχίας, ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη πείρα.

Σήμερα, η Πατρίδα κινδυνεύει από δημαγωγούς τύπου αρχηγού ΣΥΡΙΖΑ και αιθεροβάμονες τύπου αρχηγού «ανεξαρτήτων Ελλήνων», από επιπόλαιες ενέργειες των οποίων η Χώρα οδηγείται εκτός Ευρώπης. Αν αυτό συμβεί, θα είναι συμφορά πολύ μεγαλύτερη, ακόμη και από την Εθνική καταστροφή του 1922 στη Μ. Ασία. Από αυτήν τη συμφορά ανανήψαμε σε περίπου μια δεκαετία. Από αυτή που μας ετοιμάζουν σήμερα οι δημαγωγοί, απευθυνόμενοι προς μη ενημερωμένους και συνεπώς «μη σκεπτόμενους» ψηφοφόρους, θα ανανήψουμε, σε μισόν αιώνα. Αν δεν καταφέρουμε τώρα, προ των εκλογών, να χρησιμοποιήσουμε τα μάτια μας για να βλέπουμε, είναι βέβαιο ότι θα αναγκαστούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να κλαίμε, όλοι μαζί, επί πολλά χρόνια. Δυστυχώς, ο απλός Λαός δεν ενημερώνεται λεπτομερώς, ειλικρινώς και συνεχώς από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, ώστε να καταστεί “σκεπτόμενος” και να ενεργεί με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον και όχι το ”γινάτι” που του καλλιέργησαν οι ανεύθυνοι δημαγωγοί.

Πόσοι είναι άραγε σήμερα οι σκεπτόμενοι Έλληνες; Έτυχε πριν από χρόνια να παρακολουθήσω σχετική συζήτηση υψηλού επιπέδου. Διαπρεπής και γνωστός στο πανελλήνιο καθηγητής Ελληνικού πανεπιστημίου, απαντών σε ερώτηση του διευθύνοντος τη συζήτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι ”σκεπτόμενος πολίτης” είναι εκείνος που έχει πλήρη σφαιρική ενημέρωση, σε έκταση τέτοια ώστε να δύναται να εξαγάγει χρήσιμα συμπεράσματα και να λαμβάνει αντικειμενικά ορθές αποφάσεις, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του προς την κοινωνία. Ανέφερε δε επί πλέον ότι, από σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του, προέκυψε ότι περίπου 15% των πολιτών έχουν την αναγκαία ενημέρωση που τους δίδει τη δυνατότητα να θεωρούνται ”σκεπτόμενοι”. Τραγικό μεν, αληθές δε.

Χρειάζονται τα πολιτικά κόμματα, κυρίως τα κομμουνιστικά, ”σκεπτόμενους” οπαδούς; Η απάντηση είναι, ΟΧΙ. Αντιθέτως, για να έχει αποτελέσματα η ασύστολη δημαγωγία που χρησιμοποιούν χρειάζονται και επιδιώκουν να έχουν μη σκεπτόμενους οπαδούς. Δυστυχώς αυτό είναι το δράμα της πολιτικής σήμερα στη Χώρα μας. Ανεχόμαστε να ακούμε ανοησίες του τύπου: ” Θα στηρίξω Εθνική κυβέρνηση, χωρίς Σαμαρά-Βενιζέλο” !!!!!(Ανεξάρτητοι Έλληνες) ή του τύπου: ”Θα συνεργαστούμε με «προοδευτικές δυνάμεις», για να σχηματισθεί Κυβέρνηση και να αποφύγουμε τρίτες εκλογές”( Δημοκρατική Αριστερά). Η έννοια των λέξεων και η υπευθυνότητα των απόψεων έχει χαθεί.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΣΟΝ ΑΙΩΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
Ψηφίστε το άρθρο

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider