ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

161
10

 

Οι γονείς δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι στο έγκλημα που πάνε να διαπράξουν.
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και παρακαλούνται να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες.

Με αλλαγές στα φωνήεντα και τα σύμφωνα κυκλοφορεί…
εδώ και ένα χρόνο η «Νέα Ελληνική Γραμματική» για την Ε” και ΣΤ” δημοτικού. Από το βιβλίο λείπουν τα «η», «ω», «υ», «ξ» και «ψ».

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής, ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και ου. Οι αλλαγές επεκτείνονται και στα σύμφωνα, καθώς ούτε αυτά έμειναν ανέπαφα, με τα «ντ», «μπ» και «γκ» να συγκαταλέγονται σε αυτά τη στιγμή που απουσιάζουν τα «ξ» και «ψ».

«Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως: τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!! Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!! Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!», σημειώνεται σε άρθρο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος».

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ψηφίστε το άρθρο

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider