ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

193
1

Westfield Stratford energy

Ηλεκτρική ενέργεια με τα πόδια τους παράγουν οι επισκέπτες του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Ευρώπης.

Είκοσι λαστιχένια πλακάκια είναι τοποθετημένα σε έναν από τους διαδρόμους περιπάτου του εμπορικού κέντρου Westfield Stratford στο ανατολικό Λονδίνο.
Σχεδιασμένα για να συλλέγουν την κινητική ενέργεια των 40 εκατομμυρίων πεζών, που υπολογίζεται ότι περπατούν πάνω σε αυτό τον διάδρομο κάθε χρόνο, παράγοντας εκατοντάδες κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας από τα βήματα.

energy tiles

Κατασκευασμένα από καουτσούκ με το πέρασμα των επισκεπτών συμπιέζονται κατά 5 χιλιοστά έτσι ώστε η ενέργεια αυτής της κίνησης να μετατρέπετε σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η παραγόμενη ενέργεια εκτιμάται ότι είναι αρκετή για τα καλύψει τον εξωτερικό φωτισμό του εμπορικού κέντρου σε ποσοστό 50%.

Πίσω από τα πρωτοποριακά πλακάκια βρίσκεται η νεοσύστατη εταιρεία Pavegen Systems. Ιδρυτής της είναι ο 26χρονος Laurence Kemball-Cook, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα όταν πήρε το πτυχίο του στο βιομηχανικό σχέδιο.

Τα πλακάκια μελλοντικά σχεδιάζεται να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία με μαζική συγκέντρωση περαστικών, όπως για παράδειγμα σε σταθμούς του μετρό, στάσεις λεωφορείων, αεροδρόμια, σχολεία, μεγάλους εμπορικούς δρόμους κ.α

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
5 1 συμμετοχές

Σχολιάστε το Άρθρο...
Slider