ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ…

380
0

αρχαια ελλαδα

Προ δύο χιλιάδων ετών ο Αριστοτέλης στα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» του αποδείχθηκε ‘όχι μόνο επίκαιρος για τις μέρες μας, αλλά φάνηκε πως ήξερε το σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό μας ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα. Αλλά και ο Πλάτων είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους ,τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

«Επιδίωξη της τυραννίας, γράφει στα Πολιτικά του ο Αριστοτέλης, είναι να πτωχεύουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»

Ο Πλάτων(427-347 π.Χ) έχει γράψει για το λαό:

«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον Κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. ΄Οσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατωτέρους τους.»

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ…
4.5 2 συμμετοχές

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider