ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. VIDEO

15
1

σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

Ένας φωτισμένος δάσκαλος μετατρέπει άπορους φυλακισμένους σε φοιτητές πανεπιστημίου.

Ο Κλήμης Πηρουνάκης είναι Διευθυντής Σχολείου 2ης ευκαιρίας. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950 και ο πατέρας του ήταν ιερέας. Μετά τις σπουδές του στο Τμήμα Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, ο Κλήμης μετακόμισε στο αγρόκτημά του στο Καπαρέλλι στη Θήβα, όπου ζει μέχρι σήμερα με την οικογένειά του. Έχει διδάξει Θεολογία και ήταν διευθυντής στο τοπικό Γυμνάσιο.

Μια πολύ έντονη στιγμή στη ζωή του ήταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που συνέβη το 1968, όταν ήταν 18 ετών, και από τότε άρχισε να μετρά και να εκτιμά κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του, δίνοντας παράλληλα μια υπόσχεση στον εαυτό του, ότι πρέπει να προσφέρει στους γύρω του.
Έτσι, πριν από 4 χρόνια είχε ξεκινήσει και έγινε ο κύριος επικεφαλής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές της Θήβας, δίνοντας πνοή και ελπίδα στους φυλακισμένους. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα από τα τέσσερα σχολεία που λειτουργούν σε φυλακές της χώρας μας.

‘’Συνήθως, από τους φυλακισμένους οι 70% ξαναγυρίζουν στη φυλακή. Με τη διαπαιδαγώγηση στο “Σχολειό φυλακών 2ηs ευκαιρίας” από τον Κλήμη Πυρουνάκη, οι 94% δεν ξαναγυρίζουν στη φυλακή’’

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο…

 
 

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. VIDEO
5 1 συμμετοχές

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider