ΕΛΛΗΝΕΣ! ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ;

162
1

ελλαδα πατριδα

Του Στέλιου Δημητρουλάκη – Αντιστρατήγου ε.α.

Ο Πιττακός Μυτιληναίος, ένας από τους Επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδος, πριν από χιλιάδες χρόνια, είχε πει :
«Είναι έργο των σοφών, να προβλέψουν τη συμφορά, πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων, να αντιμετωπίσουν τη συμφορά, όταν έρθει». Εκπληκτική η ικανότητα των προγόνων μας να εκφράζουν, μέσα σε δύο μόνο αράδες, έννοιες που οι σύγχρονοι θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο.

Οι σοβαροί και σκεπτόμενοι Έλληνες, αυτοί που έμαθαν να ξεχωρίζουν την είδηση από τη χυδαία αριστερή παραπληροφόρηση, αυτοί οι «ελάχιστοι», που εις πείσμα της επικρατούσης γενικής παραφροσύνης, αντιστέκονται και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους για να σκέπτονται και τα μάτια τους για να βλέπουν, ανησυχούν και ασφαλώς δεν κατάφεραν να νοιώσουν «υπερήφανοι» και δεν μπόρεσαν να ξαναβρούν τη χαμένη τους «αξιοπρέπεια», όταν παρακολουθούν τα έργα, τις εκφραζόμενες καθημερινά αναχρονιστικές ιδέες, τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές, την υποβάθμιση των θεσμών, την προκλητική πεζοδρομιακή εμφάνιση πολλών, το αλαζονικό ύφος, τις αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις, καθώς και τις φαιδρές δηλώσεις και αντιδηλώσεις των ανεύθυνων δημαγωγών, λαϊκιστών και ερασιτεχνών που μας κυβερνούν και οδηγούν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

Αν αυτοί οι Έλληνες διαβάσουν προσεκτικά τις δύο παραπάνω αράδες του Πιττακού Μυτιληναίου, δικαίως θα διερωτηθούν: Υπάρχουν άραγε σήμερα «σοφοί» στην Ελλάδα; Όχι για να προβλέψουν, (Προς Θεού!! Στην Ελλάδα έχουμε μόνο προγνωστικά «ποδοσφαίρου»), αλλά απλώς να δουν, να ανησυχήσουν, να φωνάξουν, να προτρέψουν, να νουθετήσουν, να πληροφορήσουν τους μακαρίως κοιμωμένους κυβερνώντας, ότι με τις ενέργειές τους, επικινδύνως πλέον μας προσεγγίζει η συμφορά.

Όχι!! «Σοφοί» σήμερα στην Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλοί, σε καμία κοινωνική ομάδα. Τουλάχιστον δεν έδωσαν το παρόν στην κοινωνία, με την έννοια που αναφέρει ο «Πιττακός Μυτιληναίος». Άνθρωποι που δεν έχουν ενστερνισθεί την αρχή που μας δίδαξαν παλιά οι δάσκαλοί μας, ότι «Υπέρτατος Νόμος είναι η σωτηρία της Πατρίδος», όσα πτυχία και αν απέκτησαν, δεν είναι «σοφοί». Είναι απλώς πτυχιούχοι.

Που θέλετε, ενδεικτικά, να πάμε για να εντοπίσουμε τυχόν Έλληνες «σοφούς»; Ας πάμε στην προηγούμενη Βουλή. Στη χειρότερη Βουλή που είχε την ατυχία να στεγάσει αυτό το κτίριο. Η Ελλάδα, με μεγάλες θυσίες, είχε ξεπεράσει την κρίση, είχε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, με ελαφρά μείωση της ανεργίας, με πλεονασματικό προϋπολογισμό και θετικές προοπτικές βελτίωσης στα επόμενα χρόνια. Και τότε, ενώ η Χώρα, για τους πατριωτικά σκεπτόμενους, είχε ανάγκη από πολιτική σταθερότητα, ανεύθυνοι «σοφοί;» βουλευτές, εν γνώσει τους, «έμπηξαν το μαχαίρι αλύπητα, στα σπλάχνα που τους είχαν αναθρέψει». Στην καρδιά της Ελλάδος. Βάζοντας πάνω απ’ όλα, όχι τη σωτηρία της Πατρίδας, αλλά προσωπικές ιδεολογικές αγκυλώσεις, μπλόκαραν την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας προκαλώντας πρόωρες εκλογές, παρά την αντίθετη λαϊκή επιθυμία και βάζοντας τη Χώρα σε μονοπάτια απίστευτης επικινδυνότητας. Αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στην Πατρίδα και αυτοί θα δώσουν λόγο στη συνείδησή τους και στην Ιστορία.

Το εκλογικό αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι. Τον παγκόσμιο εξευτελισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας, που μέσα σε δύο μόνο μήνες αριστερής διακυβέρνησης, κατέστησε φανερούς και κρυφούς εχθρούς το σύνολο σχεδόν των κρατών της Ευρώπης, έχουν αντιληφθεί όλοι όσοι παρακολουθούν και σκέπτονται και προβληματίζονται και ανησυχούν και θλίβονται για το άδηλο μέλλον. Οι υπόλοιποι, οι οπαδοί, είναι «υπερήφανοι και έχουν ξαναβρεί τη χαμένη τους «αξιοπρέπεια» (τρομάρα τους). Με λίγα λόγια, έχουμε ξεφύγει εντελώς από τη σφαίρα της λογικής και πλέον τα πάντα είναι δυνατά, μόνο προς το χειρότερο… Με τον «τσαμπουκά» δεν κάνεις εξωτερική πολιτική και δεν ασκείς διπλωματία. Έλεγε κάποτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος: «Η Εθνική πολιτική δεν πρέπει να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Οι Εθνικοί αντικειμενικοί σκοποί πρέπει να επιτυγχάνονται, δια της διπλωματίας, παράλληλα με τις επιδιώξεις των Μεγάλων».

Την 30/4/2014, γράφαμε στην Εστία: Δεν είναι ώρα για αλλαγή συστήματος και μάλιστα προς τα αριστερά. Δεν αποτελεί λύση σήμερα η παράδοση της Χώρας σε ερασιτέχνες λαϊκιστές δημαγωγούς, υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας ανόρθωσης της οικονομίας, που τη μοναδική πείρα διακυβέρνησης που έχουν, είναι αυτή που απέκτησαν στο πεζοδρόμιο. Δεν είναι οι συνθήκες κατάλληλες να πει ο ταλαιπωρημένος από τη φτώχεια Λαός, με την ψήφο του, «ας τους δοκιμάσουμε κι’ αυτούς να δούμε….». Η αριστερά, δοκιμάστηκε σε πολλές χώρες. Παντού απέτυχε, με επακόλουθο «αίμα, δάκρυα και εξαθλίωση».

Στην Εστία επίσης την 7/1/15 γράφαμε: Που πάτε γυμνός στ’ αγκάθια κύριε Τσίπρα, Τι γνωρίζετε από διδάγματα της Ελληνικής Ιστορίας; Τι γνωρίζετε από μεθόδους ασκήσεως της διπλωματίας για επίτευξη των Εθνικών στόχων; Τι γνωρίζετε για τον τρόπο ασκήσεως πολιτικής από τους πλέον επιτυχημένους Πρωθυπουργούς της Χώρας, όπως ήταν ο Καποδίστριας, ο Τρικούπης, ο Ελ. Βενιζέλος, ο Μεταξάς; Τι γνωρίζετε για τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της ΕΕ και της ΟΝΕ; Η μήπως στ’ αλήθεια πιστεύετε ότι θα βαράτε τα νταούλια και θα παίζετε λύρα και αυτοί θα χορεύουν; Αυτή τη διπλωματία γνωρίζετε; Τι πείρα διακυβέρνησης διαθέτετε εσείς και το σύνολο των στελεχών του κόμματός σας για να επιτύχετε; Έχετε συνεργασθεί ποτέ με κάποιο άλλο κόμμα για να συγκυβερνήσετε και να αποκτήσετε πείρα διοικήσεως;

Στις 22/1/15 επίσης γράφαμε: Δεν είναι ώρα για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ώρα να πιέσουμε τους κυβερνόντες να γίνουν καλλίτεροι. Δεν πηδάμε από το αεροπλάνο, επειδή δε μας αρέσει ο πιλότος. Δεν πηδάμε στο γκρεμό με την ελπίδα να πιαστούμε από κάποιο κλαρί, πριν φθάσουμε στον πάτο.

Όπως φαίνεται λοιπόν, δύσκολα θα βρεθούν «σοφοί» να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Ας ελπίσουμε, ότι θα υπάρξουν γενναίοι να την αντιμετωπίσουν, όταν έλθει. Μακάρι να μην έρθει ποτέ.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΕΛΛΗΝΕΣ! ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ;
5 3 συμμετοχές

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider