ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

110
0

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα για τους γονείς αλλά και για τα παιδιά είναι αρκετά.
Ένα από τα προβλήματα που έχει μεγάλη σημασία είναι το διάβασμα των μικρών παιδιών από τους γονείς. Των παιδιών που μόλις ξεκίνησαν τα βήματα τους στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Πόσο γνωρίζει ένας γονιός να διαβάσει ένα παιδί και να εξηγήσει τις απορίες του αλλά και να μεταδώσει σωστά τις γνώσεις των σχολικών βιβλίων;

Η μεταδοτικότητα είναι πολύ σημαντική για τον γονέα που με τον τρόπο του πρέπει να μεταδώσει τις γνώσεις του βιβλίου στο παιδί ως παιχνίδι, ως ιστορία, ως φαντασία.
Κανένα κρατικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την εκπαίδευση των γονιών για να μάθουν πως ακριβώς θα καταφέρουν να μεταδώσουν τις γνώσεις των βιβλίων στα παιδιά.
Η πρόταση που θέλουμε να κάνουμε μέσα από αυτό το άρθρο είναι:
Η δημιουργία ενός φορέα όπου θα εκπαιδεύει τους γονείς μικρών παιδιών λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε ότι αφορά τον τρόπο διαβάσματος.

Παρακαλούμε προωθήστε αυτήν την ιδέα να γίνει πραγματικότητα γιατί πιστεύουμε πως είναι πάρα πολύ σημαντική για τους γονείς αλλά ακόμη περισσότερο είναι μεγάλη βοήθεια προς τα μικρά παιδιά για να αγαπήσουν το διάβασμα τα γράμματα και το σχολείο.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
5 1 συμμετοχές

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider