ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΓΑ

3941
0

αυγα και κοτες

 

Μυστικά για να βλέπετε τις φωλιές πάντα γεμάτες…

Έφτιαξε αυτή τη συνταγή και οι κότες γεννούσαν ασταμάτητα. Ο παναγιώτης από τη Καλαμάτα μας στέλνει τη δική του συνταγή για αύξηση της αυγοπαραγωγής: Ερασιτεχνικές δοκιμές για αυγοπαραγωγή: καλαμπόκι παραγωγής μου. Φιστίκι. Πίτουρο. Λάδι. Μαρμαρόσκονη. Μπουκοβο. Τα αποφάγια από το σπίτι… που και που ρίγανη και κρεμμύδια.

Το μπούκουβο είναι πολύ γνωστό ότι αυξάνει τη παραγωγή. Είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος για αύξηση παραγωγής κυρίως από τις γιαγιάδες μας. Λένε ότι η πιπεριά σε συνδυασμό με το κάψιμο το σίδηρο και τις βιταμίνες που περιέχει βοηθάει τις κότες να γεννάνε περισσότερο. Το κάψιμο τις ζεσταίνει μέσα όταν δημιουργούνται τα αυγά. Είτε είναι μύθος είτε όχι η μέθοδος λειτουργεί μια χαρά και εν τέλη αυξάνεται η αυγοπαραγωγή.

Η μαρμαρόσκονη περιέχει πολύ ασβέστιο, ιδανικό για να δημιουργηθεί γρήγορα το τσόφλι και να μη ξοδέψει η κότα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τον οργανισμό της. Η κότα έχει την τάση να αποθηκεύει το ασβέστιο στα κόκαλα όμως το χειμώνα που η διατροφή είναι ελλειπή και κάνει κρύο χρειάζεται επιπλέον συμπλήρωμα. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

τροφη για κοτες

Τα αποφάγια από το σπίτι το πίτουρο και το λάδι είναι μια υπερτραφή για τις κότες. Μα υπάρχει περίπτωση κότες που τρέφονται τόσο καλά να μη γεννάνε; Αυτό είναι αδύνατο. Το λάδι έχει πολλές θερμίδες και ο οργανισμός ζεσταίνεται, ενώ ακόμα πιστεύεται ότι κότες που τρέφονται με λάδι γεννούν πιο εύκολα τα αυγά τους και γλιστράνε καθώς γεννιούνται. Το πίτουρο από το σιτάρι είναι πάμφθηνο αλλά πολύ θρεπτικό. Σε συνδυασμό με άλλες τροφές μπορεί να γίνει μια άριστη πηγή τροφής. Για τα αποφάγια και τα βρεγμένα ψωμιά δεν έχω να πω κάτι. Έχουμε πει ότι είναι η πιο πλήρης τροφή.

Θέλω να τονίσω ότι η παραπάνω συνταγή είναι μακράν καλύτερη από τα έτοιμα φυράματα που δίνουν τα μαγαζιά. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Και αν θέλετε να δείτε τις κότες σας να γίνονται μηχανές αυγών ταΐστε τες και φρέσκα χόρτα από το μποστάνι η τραβάτε και μαζέψτε έξω να τις ταΐσετε. Τρώνε τα πάντα σχεδόν σε πράσινο. Με λίγες δοκιμές θα δείτε τι τους αρέσει…

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: ellinikeskotes.blogspot.gr

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΓΑ
3.8 13 συμμετοχές

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider