ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

207
0

αναζητωντας τον εαυτο σου

Άρθρο αναγνώστη.

Αυτό το κείμενο δεν μοιάζει με τα άλλα.

Δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο θέμα ούτε σημαίνει πως είναι καλύτερο από άλλα κείμενα επειδή “φαίνεται” διαφορετικό. Θα προσπαθήσω απλά με τις σκέψεις μου να προσεγγίσω την καρδιά αυτού που μπορεί να το διαβάσει και όχι να “διδάξω” κάτι. Ξέρεις τόσα θέματα υπάρχουν καθημερινά! Τόσα μας απασχολούν ατομικά ή κοινωνικά. Δε καταφέρνει κανείς μας να κάνει να μια συζήτηση με τον εαυτό του και να αρχίσει να λύνει κάποια θέματα…από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Γιατί τότε αλλάζει ο άνθρωπος! Όταν καταφέρνει να γίνεται καλύτερος, όταν μπορεί τα πάντα όπως λένε, τότε μπορεί να κάνει καλύτερα τα πράγματα για τον ίδιο αλλά και για όλους τους άλλους!

Δυστυχώς ζούμε σε εποχές δύσκολες και προβάλλουμε πιο εύκολα το ψέμα, όλη αυτήν την νευρικότητα. Νομίζουμε ότι μας φταίνε οι άλλοι. Δεν είναι έτσι. Κανένας αθώος δε φταίει για αυτά που περνάμε. Απλά πρέπει να κοιτάξουμε εμάς. Τα δικά μας λάθη, τις δικές μας σκέψεις, τους φόβους μας! Να είμαστε διαφορετικοί απέναντι στους άλλους, να βλέπουμε σφαιρικά τα πράγματα. Η βία και οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές δεν είναι η λύση! Η αγάπη και η συνεργασία είναι η λύση. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, πολεμάς την καθημερινότητά σου και συμβιώνεις με άλλους ανθρώπους τότε αισθάνεσαι καλύτερα!

Μην κλείνεσαι. Η ζωή είναι μικρή για να τη ζούμε μόνο με προβλήματα! Θα πρέπει να τη γεμίζουμε και με όμορφα πράγματα. Μια βόλτα στον Πειραιά με έναν καφέ στο χέρι και με τα ακουστικά του κινητού σου, η οικογένεια σου, οι ωραίες στιγμές με την παρέα σου, οι στιγμές που περνάς με τον άνθρωπο που θες, το χαμόγελο ενός μικρού παιδιού που σου θυμίζει πως υπάρχει ζωή, ένας αθλητικός αγώνας, ένα ταξίδι, ένα βιβλίο που μπορεί να σου φέρει όνειρα που πριν δεν έκανες ποτέ και που μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση, η φύση που σε μαγεύει με τις ομορφιές τις,,,είναι τα όμορφα πράγματα που μπορούν να σε αλλάξουν! Αναζητώντας την ευτυχία σε αυτά βρίσκεις και εσένα. Παύεις να είσαι μίζερος, νευρικός κι ας αναγκάζεσαι να είσαι έτσι Απλά πρέπει να ψάχνεις πάντα αυτό που σε κάνει καλά. Αναζήτησε εσένα και θα δεις ότι μπορείς να κάνεις την αλλαγή!

Ίσως να φαίνονται τόσο εύκολα επειδή τα γράφω μα πραγματικά είναι πλέον πολύ δύσκολο να ψάχνεις τα όμορφα μέσα σε τόσα προβλήματα. Το ξέρω πολύ καλά αυτό! Ο άνθρωπος όμως χρειάζεται να ζει με άλλους, χρειάζεται τον εαυτό του γιατί αν δε καταλαβαίνει τι είναι και τι θέλει τότε χάνει τη μαγεία ενός σύντομου ταξιδιού στη ζωή του και στη ζωή μας γενικά! Ναι γιατί όλοι κάποια στιγμή θα φύγουμε απ τον κόσμο αυτόν, αλλά σημασία έχει να ζήσουμε και λίγο αξιοπρεπή! Δεν είναι ωραίο να “αργοπεθαίνεις” στη “φυλακή” σου! Σε χρειάζονται οι δικοί σου άνθρωποι! Μόνο αυτό μπορεί να σε γεμίσει και παλεύεις για να τους έχεις ευτυχισμένους όπως και εκείνοι κάνουν το ίδιο για σένα! Και μου αρέσει μια λέξη και την κρατάω πάντα: ΕΛΠΙΔΑ.

ΕΛΠΙΔΑ ακόμα και σε δύσκολους καιρούς…

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
5 2 συμμετοχές

 

Σχολιάστε το Άρθρο...

 

 

 

 

Slider