ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΤΙ. Η ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

227
0

θυμα επιθεσης

Πριν και μετά. Η Amenah Bahrami, θύμα επίθεσης με οξύ έγινε πρωτοσέλιδο, όταν επέλεξε να δώσει χάρη στον δολοφόνο της πριν πραγματοποιηθεί η ίδια τιμωρία του.

Πέντε άνθρωποι είναι στη φυλακή στο Ιράν και αναμένουν την τυφλώσει τους με οξύ ως τιμωρία, όμως το καθεστώς πασχίζει να βρει έναν γιατρό για να εκτελέσει τη διαδικασία.

Το Ιράν έχει έναν νόμο της ανταπόδοσης που ονομάζεται Qisas, βάσει των οποίων οι ποινές έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με το έγκλημα που διαπράχτηκε.

Σε περιπτώσεις όπου οι εγκληματίες έχουν τυφλώσει ανθρώπους με τη ρίψη οξέος στα πρόσωπά τους, το ιρανικό καθεστώς τους τιμωρεί με την ίδια ποινή.

Πέντε άτομα έχουν καταδικαστεί ότι χρησιμοποίησαν έχουν οξύ στα μάτια και τα αυτιά των θυμάτων τους.

Οι ποινές δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, διότι το καθεστώς δεν κατόρθωσε να βρει έναν γιατρό να επιθυμεί να πραγματοποιήσει την ποινή και να παραβεί τον όρκο του Ιπποκράτη.

Κάποιοι από τους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί να έχουν ένα μάτι τυφλωμένο και ένα αυτί κουφό, άλλοι δύο μάτια τυφλωμένα.

Ο νόμος της ανταπόδοσης (Qisas) ξεκίνησε να εφαρμόζεται πριν από 37 χρόνια στην Ιρανική κοινωνία, δήλωσε ο Δρ Sanabargh Ζαχέντι, ο πρόεδρος της NCRI αν και αυτές οι τιμωρίες χρονολογούνται από τον μεσαίωνα.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: clarionproject.org

ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΤΙ. Η ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ
5 1 συμμετοχές

Σχολιάστε το Άρθρο...

  • Hello, guest
Slider