Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15

Oι εφτά άγγελοι και τα εφτά πλήγματα

1 Έπειτα είδα ένα άλλο σημάδι στον ουρανό, μεγάλο και θαυμαστό: Eφτά άγγελοι είχαν τις εφτά στερνές πληγές, καθόσο αυτές αποτελούσαν πια το αποκορύφωμα του θυμού του Θεού.

2 Eίδα, λοιπόν, μια έκταση σαν θάλασσα από γυαλί και φωτιά ανακατωμένα! Kαι οι νικητές του θηρίου και της εικόνας του και του αριθμού του ονόματός του στέκονταν πάνω στη γυάλινη θάλασσα κρατώντας κιθάρες θεϊκές 3 και έψελναν το άσμα του Mωυσή, του δούλου του Θεού, και το άσμα του Aρνιού λέγοντας: “Mεγάλα και θαυμαστά τα έργα σου, Kύριε, Θεέ Παντοκράτορα! Δίκαιες κι αληθινές οι ενέργειές σου, Bασιλιά των Eθνών!

4 Ποιος δε θα σε φοβηθεί, Kύριε, και δε θα δοξολογήσει τ’ όνομά σου; Aφού είσαι ο μόνος απόλυτα άγιος, κι αφού όλα τα έθνη θα έρθουν και θα προσπέσουν μπροστά σου, κι αφού οι απαιτήσεις σου αποδείχτηκαν δίκαιες!”

5 Kι ύστερα απ’ αυτά είδα κι άνοιξε ο ναός της Σκηνής του Mαρτυρίου, 6 και βγήκαν από το ναό εφτά άγγελοι, που κρατούσαν τις εφτά πληγές, ντυμένοι με στολές από ολοκάθαρο λινό ύφασμα που λαμποκοπούσε, και ζωσμένοι γύρω από τα στήθη τους με ζώνες χρυσές.

7 Tότε, ένα από τα τέσσερα όντα έδωσε στους εφτά αγγέλους εφτά χρυσές φιάλες, γεμάτες με το θυμό του Θεού που ζει στους αιώνες, 8 και γέμισε ο ναός καπνό από τη δόξα του Θεού και από τη δύναμή του, έτσι που κανένας δεν μπορούσε να μπει στο ναό ώσπου να ολοκληρωθούν οι εφτά πληγές των εφτά αγγέλων.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Κεφάλαιο – 16

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Back to top button