ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ

Όσοι ταξιδεύουν συχνά έχουν συχνά το άγχος για την τύχη των αποσκευών τους. Και αν μέχρι σήμερα η ανησυχία επικεντρώνονταν στο αν η βαλίτσα θα φτάσει στο ίδιο αεροδρόμιο με τον ταξιδιώτη, το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει και ένας ακόμα λόγος ανησυχίας.

   

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από διάφορα αεροδρόμια του κόσμου πληθαίνουν οι αναφορές για περιστατικά αετονύχηδων που ανοίγουν τις βαλίτσες κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους από το αεροσκάφος στους ιμάντες παραλαβής.

Και αν αισθάνεστε ασφαλείς επειδή προβλέψατε ένα λουκέτο για τις αποσκευές σας, τότε σίγουρα πρέπει να δείτε το παρακάτω video. Αρκεί ένα φθηνό στιλό διαρκείας για να παραβιαστεί η βαλίτσα χωρίς να μείνουν σημάδια…

Οπότε σκεφτείτε πλέον διπλά τον τρόπο που προετοιμάζετε τη βαλίτσα σας. Προτιμήστε να έχετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροπλάνου τα πολύτιμα αντικείμενα και έγγραφα. Επίσης αποφύγετε να αφήνετε στη βαλίτσα σας αντικείμενα άμεσης χρήσης (όπως πχ μετρητά) αλλά και τον προσωπικό σας υπολογιστή ιδίως αν περιέχει αντικείμενα επαγγελματικής ή συναισθηματικής αξίας.

Άλλωστε όπως και στην περίπτωση απώλειας αποσκευής οι αεροπορικές εταιρίες αρνούνται να αποζημιώσουν για ευπαθή είδη και αντικείμενα ειδικής αξίας (ηλεκτρονικό εξοπλισμό, φάρμακα, σημαντικά έγγραφα, κοσμήματα κ.λπ.) που με δική σας ευθύνη μεταφέρετε. Γι’ αυτά, προτιμήστε, λοιπόν, τη χειραποσκευή σας.

Μια πρακτική λύση είναι η χρήση ειδικού ιμάντα (με συνδυασμό ή λουκέτο) που δένει περιμετρικά της βαλίτσας και αποτρέπει το άνοιγμά της. Τέλος σε διάφορα αεροδρόμια προσφέρεται έναντι αμοιβής η δυνατότητα περιτυλίγματος της αποσκευής σας με διαφανές πλαστικό, κυρίως για την προστασία της από το νερό.

Όμως έτσι αποθαρρύνετε και τυχόν αετονύχηδες, αφού θα προτιμήσουν να ανοίξουν κάποια αφύλακτη βαλίτσα αντί να ανοίξουν το πλαστικό αφήνοντας έτσι «σημάδι» ότι η βαλίτσα έχει παραβιαστεί.

 
 

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 1

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΛΑ ΤΟ 1999 ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Σε συνεντευξη που είχε δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το 1999 εξέφρασε τις

Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Θυμάστε που μικροί πάντα παλεύαμε να πιάσουμε ένα αρκουδάκι από αυτές τις

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ; Ο ΣΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ

Σε εκπομπή του ΣΚΑΙ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Email Newsletter

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά Email για να λαμβάνετε όλα μας τα άρθρα στο Email σας

Back to top button