Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ

Με τις δήθεν περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες, προσπαθούν να κερδίσουν την κοινή γνώμη κυρίως οι αριστερόστροφες πολιτικές παρατάξεις – αυτές που υπηρετούν ουσιαστικά το νεοφιλελευθερισμό και τις ελίτ που προσβλέπουν σε κερδοφόρα επιχειρηματικά εγχειρήματα, επιδοτούμενα από τους φορολογουμένους. Εκείνες που υποστηρίζουν το διεθνισμό, την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, τη μαζική μετανάστευση που έχει καταστρέψει οργανωμένες κοινωνίες, όπως της Σουηδίας και την κατάργηση των εθνικών συνόρων, οπότε της Δημοκρατίας – θέσεις δηλαδή που δεν διαφέρουν καθόλου από αυτές των «ανοιχτών κοινωνιών» τύπου G.Soros και τις οποίες μιμούνται τα υπόλοιπα κόμματα, επειδή δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Όλοι όμως καταλαβαίνουμε, για παράδειγμα, πως η Γερμανία της Bayer που καταστρέφει την αγροτική γη ή της Volkswagen, γνωστής από την απάτη των ρύπων, δεν μπορεί να πιστεύει πραγματικά στην προστασία του περιβάλλοντος – αλλά πως ο σκοπός της δεν είναι άλλος από το να μας πουλήσει τις ανεμογεννήτριες της και όλα τα άλλα που παράγει, όχι φυσικά για να βοηθήσει το κλίμα, αλλά την οικονομία της.

   

“Τον Αύγουστο του 2019 ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, μίας χώρας που παράγει ενέργεια από πυρηνικά, ενώ θα ήθελε πολύ να αυξήσει τις εξαγωγές της στα μηχανήματα που παράγει για τις ΑΠΕ, πρότεινε την επιβολή παγκόσμιου ετήσιου κατά κεφαλήν πράσινου φόρου ύψους χιλίων 1.000 $ σε κάθε κάτοικο του πλανήτη. Το συνολικό ύψος του φόρου αυτού εκτιμάται στα 268 τρις $ έως το 2050 – ένα πολύ καλό επενδυτικό ποσόν για τις ελίτ, το οποίο θα προέλθει από τις επιδοτήσεις (φορολογία) του όχλου. Για την Ελλάδα το ποσό εκτιμάται σε 301 δις $ μέχρι το 2050 – κάτι που ισοδυναμεί με σχεδόν ολόκληρο το δημόσιο χρέος μας (351 δις €). Εάν υπάρχει αλήθεια η δυνατότητα της επιβολής ενός τέτοιου φόρου, δεν θα ήταν καλύτερα να διατεθεί για την εξόφληση του χρέους μας;”

Ανάλυση
Η θεωρίες περί της κλιματικής αλλαγής και της επερχόμενης καταστροφής του πλανήτη από τους ρύπους που παράγουν οι άνθρωποι, έχουν κατακλύσει την επικαιρότητα – ενώ χρησιμοποιούνται ακόμη και οι πυρκαγιές στην Αυστραλία (κανένας δεν αναφέρει πως έχουν συλληφθεί περί τα 200 άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού, πηγή), για να ευαισθητοποιηθούν οι ανόητες ανθρώπινες μάζες. Αυτές που δεν καταλαβαίνουν πως πρόκειται απλά για ένα καινούργιο επιχειρηματικό εγχείρημα της Δύσης – επειδή αφενός μεν θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από τις πηγές ενέργειας που δεν διαθέτει, αφετέρου να δημιουργήσει έναν νέο κλάδο που θα επιδοτεί ως συνήθως τις ελίτ από τον ανόητο όχλο.

Με δεδομένο δε το ότι, η ΕΕ συνολικά παράγει το 5% των παγκοσμίων εκπομπών, ενώ η Κίνα και οι Η.Π.Α. που δεν συμμετέχουν στον περιορισμό των ρύπων παράγουν το 29% και το 16% αντίστοιχα (πηγή), κατανοεί εύκολα κανείς πως ακόμη και αν η κλιματική αλλαγή δεν ήταν μύθος, οι ενέργειες εκ μέρους της ΕΕ δεν θα βοηθούσαν καθόλου. Πόσο μάλλον όσον αφορά τη χρεοκοπημένη Ελλάδα που ενώ παράγει πολύ λιγότερο από το 1% παγκοσμίως, έχει υπογράψει ρήτρα που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στη ΔΕΗ πάνω από 1,6 δις €, συν τα 600 εκ. € των ΝΟΜΕ – με αποτέλεσμα να ευρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας.

Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να δηλώσει πως θα σταματήσει τη χρήση του λιγνίτη το 2023 αντί το 2028, όταν η Γερμανία το 2038 και η ΕΕ το 2050, ενώ η Πολωνία και η Βουλγαρία δεν πληρώνουν καθόλου ρύπους – προφανώς επειδή ο εκκαθαριστής και εκτελεστής της Ελλάδας, μέλος της πέμπτης φάλαγγας των ξένων, θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές, αφού αυτό μόνο γνωρίζει.

Να πετάξει δηλαδή στα σκουπίδια τα πολύτιμα αποθέματα της Ελλάδας σε λιγνίτη, σαν να ήταν η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη και να μην τα είχε ανάγκη – ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος αγοράζει ενδεχομένως από τη ΔΕΗ ρεύμα σε σκανδαλώδεις τιμές κάτω του κόστους σύμφωνα με προηγούμενη διοικητή της, στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο. Από μία πρώτη ύλη δηλαδή που δημιουργεί επίσης ρύπους, αλλά απλά δεν επιβαρύνεται με ρήτρες όπως ο λιγνίτης – επειδή εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα.

Περαιτέρω, υπάρχουν δεκάδες μελέτες επιστημόνων που τεκμηριώνουν πως τα περί κλιματικής αλλαγής, με ευθύνη των ανθρώπων, είναι ένας μεγάλος μύθος – όπως αυτών που έστειλαν επιστολή στις 13 Νοεμβρίου του 2019 στην Κομισιόν, τονίζοντας πως δεν υφίσταται έκτακτη ανάγκη για το κλίμα (πηγή). Υπάρχει επίσης ένα πολύ αναλυτικό άρθρο της Guardian που το επιβεβαιώνει (πηγή), καθώς επίσης ένα αρκετά κατατοπιστικό βίντεο (πηγή) – ενώ ο καθηγητής κ. Φώσκολος, ο οποίος σίγουρα γνωρίζει πολύ περισσότερα από τον κ. Χατζηδάκη και τους ομοίους του, έχει γράψει τα παρακάτω:

“Δεν Υπάρχει Ανθρωπογενής Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή. Αυτό το παραμύθι ξεκίνησε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore που πήρε και βραβείο Νόμπελ, διότι έλεγε ότι μέχρι το 2014 θα έχουν λιώσει η πάγοι στον Βόρειο και Νότιο Πόλο και ότι θα ανέβη η στάθμη της Θάλασσας κατά 700 εκατοστά μέχρι το 2080. Σας επισυνάπτω σχετικό δημοσίευμα.

Μέχρι σήμερα ο μεν Νότιος Πόλος έχει θερμοκρασίες – 61 βαθμούς Κελσίου (σταθμός Vostok), ενώ διάφορες περιοχές στον Βόρειο Πόλο, Βόριο Καναδά, Αλάσκα, Σιβηρία, Μογγολία κλπ, έχουν σταθερές θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Επισυνάπτω στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς.

Βεβαίως ένας άνθρωπος με πολύ απλή κρίση που κολυμπά στην θάλασσα για 40 χρόνια θα έλεγε το εξής. Μέχρι σήμερα η στάθμη της θάλασσας δεν έχει ανέβει. Άρα, οι παγετώνες δεν λιώνουν. Και αυτή είναι η πραγματικότητα αν πάρουμε τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς και όχι από τις εφημερίδες που πληρώνονται από τους επιχειρηματίες που θέλουν να βάλλουν ΑΠΕ στην Ελλάδα και το δικό μας ΥΠΕΝ.

Τόσο η ΝΑΣΑ όσο και πολλά αστεροσκοπεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ προβλέπουν ότι από τον Απρίλιο του 2020 μ. Χ. έως το 2100, ήτοι για τα επόμενα 88 χρόνια η γη θα μπει σε μια περίοδο πολύ χαμηλών θερμοκρασιών όπως την περίοδο μεταξύ 1600 μ. Χ. έως 1700 μ. Χ. όπου η μέση γήινη θερμοκρασία ήταν 14,5 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να πέσει χολέρα στην Ευρώπη και να πεθάνουν 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι.

Τότε ο πληθυσμός της Ευρώπης ήταν 100 εκατομμύρια και το προσδόκιμο της ζωής 45 χρόνια. Αυτή η μεσοπαγετώδης περίοδος που ονομάστηκε Maunder Minimum θεωρείται από τους περιβαλλοντολόγους η ιδανική περίοδος για την ανθρωπότητα διότι η συγκέντρωση του ατμοσφαιρικού CO2 ήταν 280 ppm. Τι να πει κανείς. Ιδανική περίοδος όταν πέθαναν 40 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη διότι ο κόσμος δεν μπορούσε να πλυθεί. Τα νερά ήταν παγωμένα. Η επόμενη μεσοπαγετώδης περίοδος που μας έρχεται την ονομάζει η ΝΑΣΑ Eddy’s Minimum. Ιδέ επισυναπτόμενα στοιχεία της ΝΑΣΑ στα Αγγλικά.

Συμπέρασμα, περιμένουμε πτώση των θερμοκρασιών κατά τους επιστήμονες και άνοδο των θερμοκρασιών κατά την δεκαεξάχρονη μαθήτρια του λυκείου Greta Thunberg και τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Τα διάφορα συνέδρια για την κλιματική αλλαγή που γίνονται συνήθως στην Ευρώπη είναι καταδικασμένα σε αποτυχία από την πραγματική επιστήμη. Η γη ανήκει στο ηλιοκεντρικό σύστημα και όχι στο ανθρωποκεντρικό σύστημα. Το κλίμα της γης εξαρτάται από την συμπεριφορά του μαγνητικού πεδίου του ηλίου. Επισυνάπτω επιστημονικά στοιχεία στην Αγγλική γλώσσα (πηγή).

Ολοκληρώνοντας, με τις δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους προσπαθούν να κερδίσουν την κοινή γνώμη, προφανώς για την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων τους, κυρίως οι αριστερόστροφες πολιτικές παρατάξεις – αυτές που υπηρετούν ουσιαστικά τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τις ελίτ που προσβλέπουν σε κερδοφόρα επιχειρηματικά εγχειρήματα, επιδοτούμενα από τους φορολογουμένους.

Εκείνες που υποστηρίζουν επίσης το διεθνισμό, την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, τη μαζική μετανάστευση που έχει καταστρέψει οργανωμένες κοινωνίες, όπως της Σουηδίας και την πλήρη κατάργηση των εθνικών συνόρων, οπότε της Δημοκρατίας – θέσεις δηλαδή που δεν διαφέρουν καθόλου από αυτές των «ανοιχτών κοινωνιών» τύπου G.Soros και τις οποίες μιμούνται τα υπόλοιπα κόμματα, επειδή δεν έχουν γνώση και το θάρρος της γνώμης τους.

Όλοι όμως καταλαβαίνουμε, για παράδειγμα, πως η Γερμανία της Bayer που καταστρέφει την αγροτική γη έχοντας αγοράσει και τη Monsanto ή της Volkswagen, γνωστής από την απάτη των ρύπων, δεν μπορεί να πιστεύει πραγματικά στην προστασία του περιβάλλοντος – αλλά πως ο σκοπός της δεν είναι άλλος από το να μας πουλήσει τις ανεμογεννήτριες της και όλα τα άλλα που παράγει, όχι φυσικά για να βοηθήσει το κλίμα, αλλά την οικονομία της.

Υστερόγραφο: Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως είμαστε εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που όμως πράγματι δεν καταστρέφουν το περιβάλλον, όπως τα φωτοβολταϊκά σε αντίθεση με τις ανεμογεννήτριες, αφού κάποια στιγμή τα ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη θα τελειώσουν – ενώ δεν πρέπει να υιοθετούμε σεισμικά επικίνδυνες μεθόδους εξόρυξης, όπως από το σχιστόλιθο. Εν τούτοις, έχουν νόημα μόνο (α) εάν είναι φθηνότερες χωρίς επιδοτήσεις και (β) εάν παράγουμε εμείς τα απαιτούμενα μηχανήματα.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: analyst.gr

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 2

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΛΑ ΤΟ 1999 ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Σε συνεντευξη που είχε δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το 1999 εξέφρασε τις

ΕΠΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΥΒΑΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ. VIDEO

Το γινάτι βγάζει μάτι. Έτσι και στην περίπτωση που θα δείτε στο

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ

Όλα για το καλό μας όπως λένε.' Τέλος εποχής για ΑΜΚΑ και

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Email Newsletter

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά Email για να λαμβάνετε όλα μας τα άρθρα στο Email σας

Back to top button