ΤΟ FACEBOOK ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ IPHONE ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. VIDEO

Αν έχεις iPhone είναι αρκετά πιθανό το Facebook να έχει ήδη χρησιμοποιήσει μυστικά την κάμερα σου, χωρίς να το γνωρίζεις, καθώς διαβάζεις τις ενημερώσεις από το feed σου.

   

Το πρόβλημα εντόπισε για πρώτη φορά ο Joshua Maddux ο οποίος κατέγραψε την ασυνήθιστη συμπεριφορά, η οποία συμβαίνει στην εφαρμογή του Facebook όταν αυτή τρέχει σε λειτουργικό σύστημα iOS. Στο βίντεο που μοιράστηκε στο Twitter, φαίνεται ξεκάθαρα η κάμερα η οποία ενεργοποιείται αυτόματα και καταγράφει, καθώς ο ίδιος διαβάζει ενημερώσεις.

 

 

Η συμπεριφορά αυτή γίνεται ορατή χάρη σε ένα bug στο οποίο μπορείς να δεις ένα μικρό μέρος από το περιβάλλον της κάμερας, καθώς ανοίγεις μία φωτογραφία μέσα από το Facebook και τη σέρνεις προς τα κάτω (Swipe Down) για να την κλείσεις. Σύμφωνα με το TheNextWeb, το πρόβλημα υπάρχει αφού και οι ίδιοι κατάφεραν να αναπαράγουν με επιτυχία την ίδια συμπεριφορά.

Ο Maddux προσθέτει πως εντόπισε το ίδιο πρόβλημα σε 5 διαφορετικές συσκευές iPhone που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα 13.2.2 αλλά δεν μπόρεσε να το αναπαράγει σε συσκευές με iOS 12. Το TheNextWeb δοκίμασε και την έκδοση 13.1.3 η οποία δεν πάσχει από το συγκεκριμένο πρόβλημα ενώ παρατήρησαν πως αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο χρήστης έχει δώσει πλήρη πρόσβαση της κάμερας, στο Facebook. Μάλιστα αν το Facebook δεν έχει πρόσβαση στην κάμερα, το iOS μπλοκάρει την προσπάθεια ενεργοποίησης της κάμερας.
Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν αυτό πρόκειται για αναμενόμενη συμπεριφορά ή ένα bug στο iOS. Μάλιστα ήταν αδύνατον να αναπαράγουν το ίδιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια δοκιμών σε Google Pixel 4 με Android 10. Σε κάθε περίπτωση όποιος κι αν είναι ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό που βλέπουμε να εμπλέκεται πάλι το Facebook σε θέματα ασφαλείας και ιδιωτικότητας.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: insomnia.gr

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 1

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Σχετικά Άρθρα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές:

6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1449. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ

Σαν σήμερα, το 1449, ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος στέφεται στον Μυστρά αυτοκράτορας

ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΣΟ ΙΣΑΑΚ

Ως φόρο τιμής στους ήρωες Τάσο και Σολωμό, είκοσι έξι χρόνια από

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Email Newsletter

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά Email για να λαμβάνετε όλα μας τα άρθρα στο Email σας

Back to top button