ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ 26.000 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 5G

Οι ανησυχίες για το επερχόμενο λανσάρισμα της τεχνολογίας ραδιοτηλεπικοινωνιών 5G προκάλεσαν μια μαζική αναφορά κατά της κίνησης για λόγους ασφαλείας από χιλιάδες επιστήμονες και συναφείς επαγγελματίες.

   

Ο Arthur Firstenberg γράφει:

Ασύρματη Ακτινοβολία: Σταματήστε Το Δίκτυο 5G Στη Γη Και Στο Διάστημα, Καταστροφικές Επιπτώσεις Στην Υγεία Και Το Περιβάλλον

Για τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ, την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις κυβερνήσεις όλων των εθνών

Εμείς οι υπογράφοντες επιστήμονες, γιατροί, περιβαλλοντικοί οργανισμοί και πολίτες από (__) χώρες, καλούμε επειγόντως να σταματήσουμε την ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου 5G (5ης γενιάς), συμπεριλαμβανομένων 5G από διαστημικούς δορυφόρους. το 5G θα αυξήσει μαζικά την έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF) πάνω από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G για τηλεπικοινωνίες που ήδη υπάρχουν. Η ακτινοβολία RF έχει αποδειχθεί επιβλαβής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η ανάπτυξη του 5G αποτελεί πείραμα για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον που ορίζεται ως έγκλημα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Περίληψη των κυριότερων σημείων

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με την υποστήριξη κυβερνήσεων, είναι έτοιμες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για την ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου πέμπτης γενιάς (5G). Αυτό έχει ως στόχο να παραδώσει αυτό που αναγνωρίζεται ως πρωτοφανής κοινωνική αλλαγή σε παγκόσμια κλίμακα. Θα έχουμε “έξυπνα” σπίτια, “έξυπνες” επιχειρήσεις, “έξυπνες” αυτοκινητόδρομους, “έξυπνες” πόλεις και αυτοκίνητα με αυτοκατοχή. Ουσιαστικά όλα τα είδη που διαθέτουμε και αγοράζουμε από ψυγεία και πλυντήρια ρούχων έως χαρτοκιβώτια γάλακτος, βούρτσες και βρεφικές πάνες, θα περιέχουν κεραίες και μικροτσίπ και θα συνδέονται ασύρματα με το Διαδίκτυο. Κάθε άτομο στη Γη θα έχει άμεση πρόσβαση σε ασύρματες επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας και χαμηλής καθυστέρησης από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, ακόμη και σε τροπικά δάση, στα μέσα του ωκεανού και στην Ανταρκτική. (“Και στου βοιδιού το κέρατο να κρυφτείτε, θα σας βρούν” Πατροκοσμάς)

Αυτό που δεν αναγνωρίζεται ευρέως είναι ότι αυτό θα οδηγήσει επίσης σε πρωτοφανείς περιβαλλοντικές αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα. Η σχεδιαζόμενη πυκνότητα των πομπών ραδιοσυχνοτήτων είναι αδύνατον να προβλεφθεί. Εκτός από εκατομμύρια νέους σταθμούς βάσης 5G στη Γη και 20.000 νέους δορυφόρους στο διάστημα, 200 δισεκατομμύρια αντικείμενα μετάδοσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αποτελέσουν μέρος του Διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of things) έως το 2020 και ένα τρισεκατομμύριο είδη λίγα χρόνια αργότερα. Εμπορικά το 5G σε χαμηλότερες συχνότητες και πιο αργές ταχύτητες αναπτύχθηκαν στο Κατάρ, τη Φινλανδία και την Εσθονία στα μέσα του 2018. Η εκτόξευση των 5G σε εξαιρετικά υψηλές (χιλιοστομετρικές) συχνότητες προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018.

Παρά τη γενικευμένη άρνηση, η απόδειξη ότι η ακτινοβολία της ραδιοσυχνότητας (RF) είναι επιβλαβής για τη ζωή είναι ήδη συντριπτική. Η συσσωρευμένες κλινικές ενδείξεις των ασθενών και τραυματισμένων ανθρώπων, πειραματικές αποδείξεις βλάβης στο DNA, κύτταρα και συστήματα οργάνων σε μια ευρεία ποικιλία φυτών και ζώων, και επιδημιολογικά στοιχεία ότι οι σημαντικές ασθένειες του σύγχρονου πολιτισμού-καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη-είναι που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, αποτελεί μια βάση με πάνω από 10.000 μελέτες αξιολόγησης από ομότιμους.

Εάν τα σχέδια τηλεπικοινωνιών για 5G πραγματοποιηθούν, κανένας άνθρωπος, κανένα ζώο, κανένα πουλί, κανένα έντομο και κανένα φυτό στη Γη δεν θα μπορέσει να αποφύγει την έκθεση, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, σε επίπεδα ακτινοβολίας RF είναι δεκάδες έως εκατοντάδες φορές μεγαλύτερες από ό, τι υπάρχει σήμερα, χωρίς καμία πιθανότητα διαφυγής οπουδήποτε στον πλανήτη. Αυτά τα σχέδια 5G απειλούν να προκαλέσουν σοβαρές, μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στους ανθρώπους και μόνιμες βλάβες σε όλα τα οικοσυστήματα της Γης.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις δεοντολογικές απαιτήσεις και τις διεθνείς συμφωνίες.

Το 5G θα οδηγήσει σε μαζική αύξηση της αναπόφευκτης, ακούσιας έκθεσης στην ασύρματη ακτινοβολία.

Εγκατάσταση υποδομών για το 5G

Προκειμένου να μεταδοθούν τα τεράστια ποσά δεδομένων που απαιτούνται για το Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT), η τεχνολογία 5G, όταν αναπτυχθεί πλήρως, θα χρησιμοποιήσει χιλιοστοµετρικά κύµατα, τα οποία μεταδίδονται δύσκολα μέσα από στερεά υλικά. Αυτό θα απαιτήσει από κάθε μεταφορέα να εγκαταστήσει σταθμούς βάσης κάθε 100 μέτρα σε κάθε αστική περιοχή του κόσμου. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές ασύρματης τεχνολογίας, στις οποίες μια κεραία μεταδίδει σε μια ευρεία περιοχή, οι σταθμοί βάσης 5G και συσκευές 5G θα έχουν πολλαπλές κεραίες διατεταγμένες σε “φάσεις συστοιχίας” που λειτουργούν μαζί για να εκπέμπουν εστιασμένη, ακτίνες που μοιάζουν με λέιζερ που ακολουθούν το ένα το άλλο.

Κάθε 5G τηλέφωνο θα περιέχει δεκάδες μικροσκοπικές κεραίες, οι οποίες δουλεύουν από κοινού για να εντοπίσουν και να επιδιώξουν μια στενά εστιασμένη ακτίνα στον πλησιέστερη κεραία. Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ έχει υιοθετήσει κανόνες [4] που επιτρέπουν την αποτελεσματική ισχύ αυτών των δοκών έως και 20 watts, δέκα φορές πιο ισχυρή από τα επιτρεπόμενα επίπεδα για τα τρέχοντα τηλέφωνα.

Κάθε σταθμός βάσης 5G θα περιέχει εκατοντάδες ή χιλιάδες κεραίες που στοχεύουν πολλαπλές ακτίνες λέιζερ ταυτόχρονα σε όλα τα κινητά τηλέφωνα και τις συσκευές χρηστών στην περιοχή εξυπηρέτησης. Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται “πολλαπλή έξοδος πολλαπλών εισόδων” ή MIMO. Κανόνες της FCC επιτρέπουν την αποτελεσματική εκπεμπόμενη ισχύς ενός σταθμού βάσης 5G για δέσμες να είναι όσο το 30.000 βατ ανά 100 MHz του ραδιοφάσματος, ή ισοδύναμα 300.000 βατ ανά GHz φάσματος, δεκάδες έως εκατοντάδες φορές πιο ισχυρό από τα επίπεδα που επιτρέπονται για τρέχοντες σταθμούς βάσης.

Διαστημική βάση 5G

Τουλάχιστον πέντε εταιρείες προτείνουν να παράσχουν 5G από το διάστημα από 20.000 συνδυασμένους δορυφόρους σε τροχιές χαμηλής και μέσης γης που θα καλύψουν τη Γη με ισχυρές, εστιασμένες, κατευθυνόμενες δοκούς. Κάθε δορυφόρος εκπέμπει χιλιοστοµετρικά κύματα με αποτελεσματική ακτινοβολούμενη ισχύ έως και 5 εκατομμύρια βατ από χιλιάδες κεραίες που είναι διατεταγμένες σε μια φάση συστοιχίας. Αν και η ενέργεια που φτάνει στο έδαφος από τους δορυφόρους θα είναι μικρότερη από αυτή που προέρχεται από τις κεραίες εδάφους, θα ακτινοβολεί περιοχές της Γης που δεν προσεγγίζονται από άλλους πομπούς και θα είναι επιπρόσθετες στις επίγειες εκπομπές 5G από δισεκατομμύρια αντικείμενα IOT (Internet of Things). Ακόμη πιο σημαντικό, οι δορυφόροι θα βρίσκονται στη μαγνητόσφαιρα της Γης, η οποία ασκεί σημαντική επίδραση στις ηλεκτρικές ιδιότητες της ατμόσφαιρας. Η αλλοίωση του ηλεκτρομαγνητικού περιβάλλοντος της Γης μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή από την ακτινοβολία από κεραίες εδάφους (βλ. Παρακάτω).

 

 

 

Επιβλαβείς επιδράσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων έχουν ήδη αποδειχθεί

Ακόμα και πριν από την πρόταση 5G, δεκάδες αναφορές και έφεση από διεθνείς επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής Freiburger που υπεγράφησαν από περισσότερους από 3.000 γιατρούς, ζήτησαν την παύση της επέκτασης της ασύρματης τεχνολογίας και ένα μορατόριουμ στους νέους σταθμούς βάσης.

Το 2015, 215 επιστήμονες από 41 χώρες κοινοποίησαν την ανησυχία τους στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ανέφεραν ότι “πολυάριθμες πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις έδειξαν ότι τα EMF [ηλεκτρομαγνητικά πεδία] επηρεάζουν τους ζώντες οργανισμούς σε επίπεδα πολύ κάτω από τις περισσότερες διεθνείς και εθνικές κατευθυντήριες γραμμές”. Περισσότερες από 10.000 επιστημονικές μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους επιδεικνύουν βλάβη στην ανθρώπινη υγεία από την ακτινοβολία RF. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν:

Μεταβολή του καρδιακού ρυθμού
Τροποποιημένη έκφραση γονιδίου
Μεταβαλλόμενος μεταβολισμός
Τροποποιημένη ανάπτυξη βλαστικών κυττάρων
Καρκίνοι
Καρδιαγγειακές παθήσεις
Γνωστική εξασθένηση
Βλάβη του DNA
Επιπτώσεις στη γενική ευημερία
Αυξημένες ελεύθερες ρίζες
Τα ελλείμματα μάθησης και μνήμης
Βλάβη της λειτουργίας και της ποιότητας του σπέρματος
Αποβολή
Νευρολογική βλάβη
Η παχυσαρκία και ο διαβήτης
Οξειδωτικό στρες

Οι επιδράσεις στα παιδιά περιλαμβάνουν αυτισμό, διαταραχή υπερκινητικότητας, έλλειψης προσοχής (ADHD) και άσθμα.
Η βλάβη υπερβαίνει την ανθρώπινη φυλή, καθώς υπάρχουν άφθονα στοιχεία βλάβης σε ποικίλες φυτικές και άγριες ζωές και εργαστηριακά ζώα, όπως:

Μυρμήγκια
Πουλιά
Δάση
Βάτραχοι
Φρούτα μύγες
Μέλισσες
Έντομα
Θηλαστικά
Ποντίκια
Φυτά
Ποντικοί
Δέντρα

Έχουν επίσης καταγραφεί αρνητικές μικροβιολογικές επιδράσεις

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Έρευνα για τον Καρκίνο (IARC) του WHO κατέληξε το 2011 στο συμπέρασμα ότι η ακτινοβολία RF των συχνοτήτων 30 kHz – 300 GHz είναι πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο (Ομάδα 2Β) . Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων μελετών σχετικά με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και τους κινδύνους του καρκίνου του εγκεφάλου, δείχνουν ότι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων έχει αποδειχθεί καρκινογόνες για τον άνθρωπο και θα πρέπει πλέον να χαρακτηριστεί ως μια «ομάδα 1 καρκινογόνο» μαζί με τον καπνό του τσιγάρου και αμίαντο.

Τα περισσότερα σύγχρονα ασύρματα σήματα είναι διαμορφωμένα με παλμούς. Η βλάβη προκαλείται τόσο από το φέρον κύμα υψηλής συχνότητας όσο και από τους παλμούς χαμηλής συχνότητας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Οι κυβερνήσεις του κόσμου αποτυγχάνουν στο καθήκον τους να φροντίζουν τους πληθυσμούς που κυβερνούν

Στη βιασύνη τους να εφαρμόσουν το 5G και να ενθαρρύνουν την απρόσκοπτη χρήση του εξωτερικού χώρου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εθνικές κυβερνήσεις παγκοσμίως λαμβάνουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ένα ρυθμιστικό περιβάλλον χωρίς «φραγμούς». Πρόκειται για την απαγόρευση των τοπικών αρχών να επιβάλλουν την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας , και «προς το συμφέρον της ταχείας και οικονομικά αποτελεσματική ανάπτυξη», την αφαίρεση «περιττά βάρη … όπως οι τοπικές διαδικασίες σχεδιασμού [και] την ποικιλία των ειδικών ορίων για την ηλεκτρομαγνητική (EMF) και τις μεθόδους που απαιτούνται για τη συγκέντρωσή τους “.

Οι κυβερνήσεις θεσπίζουν επίσης νόμους για να επιτρέψουν στις ασύρματες εγκαταστάσεις να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα δημόσια δικαιώματα. Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες ασύρματες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ιδιωτική ιδιοκτησία σε κάποια απόσταση από σπίτια και επιχειρήσεις. Για να διαχωριστούν σε απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα, όπως απαιτείται από το 5G, θα βρίσκονται τώρα στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις και θα βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια πεζών, συμπεριλαμβανομένων των μητέρων με μωρά.

Απαιτούνται δημόσιες απαιτήσεις και δημόσιες ακροάσεις. Ακόμα κι αν υπήρχε ακρόαση και 100 επιστημονικοί εμπειρογνώμονες θα μαρτυρούσαν εναντίον του 5G, έχουν περάσει νόμοι που καθιστούν παράνομη την εκ μέρους των τοπικών αρχών λήψη της μαρτυρίας τους. Ο νόμος των ΗΠΑ, για παράδειγμα, απαγορεύει στις τοπικές κυβερνήσεις να ρυθμίζουν την ασύρματη τεχνολογία “με βάση τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων” και τα δικαστήρια ανέτρεψαν κανονιστικές αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση κυψελωτών πύργων απλώς και μόνο επειδή οι περισσότερες δημόσιες μαρτυρίες αφορούσαν την υγεία . Οι ασφαλιστές δεν θα παράσχουν κάλυψη έναντι κινδύνων EMF, και υπάρχει μηδενική σαφήνεια ως προς ποια οντότητα θα φέρει τη νομική ευθύνη για βλάβες στη ζωή, τα μέλη και τα περιουσιακά στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση σε 5G, είτε βασισμένη στο έδαφος είτε στο διάστημα.

Ελλείψει συμφωνημένου συνολικού νομικού καθεστώτος που διέπει τις δραστηριότητες στο διάστημα, η νομική ευθύνη για τις δραστηριότητες αυτές είναι ανύπαρκτη, παρά την προοπτική ολόκληρων ηπείρων, καθώς η ατμόσφαιρα και οι ωκεανοί τίθενται σε κίνδυνο από αυτές.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: no2idcardgr.blogspot.com

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 2

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Σχετικά Άρθρα

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μερικές φορές οι φωνές των απλών ανθρώπων είναι πιο βροντερές και καθηλωτικές

ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ASCH

Tα πειράματα “συμμόρφωσης” του Asch, ήταν μία σειρά μελετών που δημοσιεύτηκαν τη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Email Newsletter

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά Email για να λαμβάνετε όλα μας τα άρθρα στο Email σας

Back to top button