ΠΕΝΤΕ ΤΥΠΟΙ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Του Θωμά Μερσινιά, Κλινικός Ψυχολόγος MSc

   

Υπάρχουν τύποι τοξικών ανθρώπων στα social media αλλά και ανθρώπων με απλά επιβαρυντικές για την ηρεμία μας συμπεριφορές, που σίγουρα δεν μας κάνουν καλό. Μήπως πρέπει σήμερα κιόλας να επανεξετάσεις τους διαδικτυακούς σου φίλους; Με μερικά unfriend, η ψυχολογία σου θα σε ευγνωμονεί.

1. Ο πολιτικός αναλυτής: Είναι ο άνθρωπος που θα ξεκινήσει την μέρα της διαδικτυακής σου παρέας κριτικάροντας και βρίζοντας πρόσωπα και πράγματα της πολιτικής σκηνής ως ο πλέον ειδικός. Κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας του. Αυτό δεν έχει άλλο αποτέλεσμα από το να ξεκινάς απλά με άσχημη διάθεση εσύ την δική σου μέρα. Στην ίδια κατηγορία είναι επίσης οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι πρέπει να λειτουργούν σαν τηλεοράσεις και να αναμεταδίδουν την οποιαδήποτε είδηση πέσει στην αντίληψή τους.

2. Ο μονίμως ευαίσθητος: Είναι ο άνθρωπος που εκλαμβάνει την άσχημη διάθεσή του ως ευαισθησία απέναντι σε όσα συμβαίνουν , και πιστεύει ότι αυτή του «την ευαισθησία» οφείλει να την μεταδώσει και σε άλλους. Όλοι μας έχουμε τις άσχημες στιγμές μας, αλλά δεν τις μοιραζόμαστε με όλο τον κόσμο και δεν μπερδεύουμε την θλίψη μας με την ευαισθησία μας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το άγχος είναι μεταδοτικό κι όσο περισσότερη αρνητική ενέργεια λαμβάνουμε από έναν τέτοιο άνθρωπο, τόσο πιο αγχωμένοι θα νοιώθουμε οι ίδιοι.

3. Ο/η πρώην σου: Κρατώντας ανθρώπους με τους οποίους είχες οποιαδήποτε ερωτική σχέση ή κατάσταση στο παρελθόν, δεν δείχνεις πολιτισμό στην διατήρηση δημοσίων σχέσεων, αλλά την πλήρη αδυναμία σου να βάζεις τέλος όπου πρέπει και να κάνεις νέες αρχές.

4. Ο/η stalker: Είναι ο άνθρωπος που θα σχολιάσει το οτιδήποτε ανεβάζεις πριν καν προλάβεις καλά καλά να το ανεβάσεις. Θα ποστάρει συνεχόμενα πράγματα στον δικό σου τοίχο, αδιαφορώντας ότι αυτά τα βλέπουν και οι υπόλοιποι φίλοι σου. Κι αυτό θα συμβαίνει σε κάθε ώρα της κάθε μέρας, αφού συνήθως το άτομο αυτό δείχνει να είναι συνεχώς και αδιάκοπα παρών στην διαδικτυακή ζωή σου. Είναι επίσης ο άνθρωπος που θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση σου με άλλους φίλους σου ακόμα κι αν δεν τον αφορά ή δεν έχει προσκληθεί σε αυτήν. Θα κάνει φίλους κάποιους φίλους σου, σίγουρα θα προσεγγίσει την οποιαδήποτε σχέση σου μόλις βρει την ευκαιρία, και πολύ συχνά θα φτάσει να κάνεις «φίλους» μέχρι και συγγενείς σου.

5. Ο αναζητητής της προσοχής: Είναι ο άνθρωπος που θα ποστάρει είτε ακραία πράγματα για να προκαλέσει συζήτηση, είτε ερωτήσεις για να λάβει απάντηση, είτε μισές προτάσεις με σκοπό να έχει την προσοχή των άλλων την ώρα που θέλει να την έχει. Συχνά κάνει tag επαναλαμβανόμενα σε διάφορους φίλους του εξαναγκάζοντας τους έτσι να συμμετέχουν. Ο ίδιος κερδίζει την προσοχή που θέλει και την κάλυψη των κενών του ωρών, και οι υπόλοιποι χάνουν την ηρεμία τους.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: mersinias.gr

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 3

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Σχετικά Άρθρα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

του Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Με τη δημιουργία του υλικού κόσμου συνυπάρχει και

Η ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ένας εφημέριος ανέλαβε νέα ενορία. Κάθε Κυριακή, όμως, και εορτή, η εκκλησία

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΣΙΝΑ

Γιατί ο Χριστός Παντοκράτωρ του Σινά αποτελεί μια εικόνα αίνιγμα; Πρόκειται αναμφίβολα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Email Newsletter

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά Email για να λαμβάνετε όλα μας τα άρθρα στο Email σας

Back to top button