ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΦΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ

Πολλά προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το σουηδικό κράτος είναι πλέον «ουδέτερα από πλευράς φύλου» (“gender-neutral”) και διδάσκουν τα παιδιά να απορρίπτουν τις φυσικές τους κλίσεις προς τις αρσενικές ή θηλυκές δραστηριότητες και αντίθετα τους ζητούν να κάνουν δραστηριότητες που συνήθως συνδέονται με το αντίθετο φύλο.

   

“Η προσέγγιση της προσχολικής ηλικίας για το φύλο έχει πλέον γίνει μια κοινή ερώτηση πριν από την εγγραφή”, ανέφεραν οι New York Times σε μια έρευνα για αυτά τα σχολεία. Οι Σουηδοί εκπαιδευτικοί “κάνουν ό, τι μπορούν για να αποδομήσουν” το φύλο.

Από το 1998, το κρατικό πρόγραμμα σπουδών έχει απαιτήσει από τους δασκάλους να «εξουδετερώσουν τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων και τα πρότυπα των φύλων».

Έτσι, τα σχολεία συμμορφώνονται με διαφορετικούς τρόπους, βασιζόμενα σε μεγάλο βαθμό στην εκάστοτε διεύθυνσή τους. Πολλά παιδάκια εντάσσονται σε αυτά τα προγράμματα όταν είναι μόλις ενός έτους.

Στην αυγή αυτού του μαζικού κοινωνικού πειράματος, “Τα αγόρια και τα κορίτσια στα νηπιαγωγεία χωρίστηκαν κάποιες ώρες της ημέρας και εκπαιδεύονταν στα γνωρίσματα που συνδέονταν με το άλλο φύλο. Τα αγόρια έκανα μασάζ στα πόδια το ένα στου άλλου. Τα κορίτσια έκαναν βόλτα στο χιόνι ξυπόλυτα και τους είπαν να ανοίξουν το παράθυρο και να αρχίσουν να ουρλιάζουν”.

Τώρα, τα νηπιαγωγεία χρησιμοποιούν μια ποικιλία τεχνικών για την εξάλειψη του φύλου από την τάξη, και κάνουν τα κορίτσια να δρουν σαν αγόρια και αντίστροφα. Αποτρέπουν τα αγόρια να παίζουν μόνο με άλλα αγόρια και τα κορίτσια μόνο με άλλα κορίτσια. Τα παιδιά στέλνονται σε μια παιδική κουζίνα, όπου τα κορίτσια μαθαίνουν να φωνάζουν “Όχι!” Οι νηπιαγωγοί έχουν τώρα “ειδικούς για το φύλο” στο προσωπικό που ασχολούνται με «προβλήματα» όπως όταν τα αγόρια αρνούνται να ζωγραφίσουν ή να χορέψουν ή όταν σχεδιάζουν βλεφαρίδες μόνο σε θηλυκά πρόσωπα.

Τα αγόρια μπορούν να φορούν φορέματα και οι δασκάλες επαινούν τα μικρά κορίτσια όταν γίνονται λιγότερο θηλυκά. Ένα τρίχρονο αγόρι, ο Otto, δεν έχει ποτέ ακούσει από κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των “παππούδων του ή των babysitters, ή των συνομηλίκων τους, παιδιών ηλικίας 3 ετών”, ότι τα αγόρια δεν φορούν φορέματα. Η μητέρα του “θα ήθελε αυτό να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Μια δασκάλα ενθουσιάστηκε πώς τα μαθήματά της άλλαξαν ένα κορίτσι από “πολύ κορίτσι” σε ένα του οποίου οι γονείς παραπονέθηκαν ότι ήταν “τρελό και προκλητικό στο σπίτι”.

Μια 26χρονη δασκάλα στη Σουηδία δήλωσε στους New York Times πως «αναστατώνεται» όταν βλέπει τα μωρά της φίλων της ντυμένα με μπλε και ροζ. Αισθάνεται ότι έχει μια “ευθύνη” να τους πει ότι κάνουν μεγάλο “λάθος” που ντύνουν τα κορίτσια με ροζ και τα αγόρια με μπλε χρώμα.

Η πλήρης “απο-φυλοποίηση” της κοινωνίας θα οδηγήσει σε κυβερνήσεις με πολύ ισχυρότερες εξουσίες, ανέφερε επανειλημμένα η πρώην αναλύτρια πληροφοριών Stella Morabito, καθώς ήδη καλπάζει η τρανσέξουαλ μανία.

“Εάν με νόμους καταργήσετε τις διακρίσεις του φύλου, μπορείτε μετά να καταργήσετε την αναγνώριση από το κράτος των βιολογικών οικογενειακών δεσμών και το κράτος μπορεί να ρυθμίσει τις προσωπικές σχέσεις και να εδραιώσει μια εξουσία όπως ποτέ άλλοτε”, εξηγεί η Morabito στο Public Discourse το 2016.

Και συνέχισε:

«Σε μια κοινωνία απο-φυλοποιήμενη βάσει νόμου, θα αναγνώριζε το κράτος τη σχέση σας ως συζύγου; Μητέρας ή πατέρα; Κόρης ή γιού; Αυτοί είναι όλοι όροι που έχουν σχέση με το φύλο. Ένα σύστημα που δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ανδρών και γυναικών θα ήταν ελεύθερο να αγνοήσει την προέλευση οποιουδήποτε παιδιού. Μπορεί να αναγνωριστείτε ως “νόμιμος κηδεμόνας” του παιδιού σας, αλλά μόνο αν το κράτος συμφωνεί με αυτό. Ο καθένας μπορεί να είναι θεματοφύλακας του παιδιού σας αν το κράτος αποφασίσει ότι είναι για το “συμφέρον του παιδιού”. Σε αυτό το όραμα, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει το κράτος να αποσυνδέει κατά βούληση τον δεσμό μητέρων-παιδιών.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, το κράτος ελέγχει όλες τις προσωπικές σχέσεις ακριβώς στην πηγή τους: τη βιολογική οικογένεια. Η κατάργηση της οικογενειακής αυτονομίας θα είναι πλήρης και πλέον “οικογένεια” θα είναι ό, τι επιτρέπει το κράτος. Και πάλι, σε έναν απο-φυλοποιημένο κόσμο, όλες οι προσωπικές σχέσεις καταλήγουν να ελέγχονται και να ρυθμίζονται από το κράτος.

Σύμφωνα με τους New York Times, έχουν σημειωθεί «περιστασιακές διαμαρτυρίες» κατά των “gender-neutral” νηπιαγωγεία από τους «παραδοσιακούς», αλλά τα υποστηρίζουν τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Σουηδίας.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: redskywarning.blogspot.gr

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 1

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Σχετικά Άρθρα

ΤΟ ΑΠΘ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΠΤΙΚΗ RAM ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μέλη της Ερευνητικής Ομάδας Ασύρματων και Φωτονικών Συστημάτων και Δικτύων (ΕΡΑΦΩΣ) του

ΑΝ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ MONSANTO ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Για σχεδόν έναν αιώνα η Monsanto δρούσε χωρίς πολλές σκοτούρες. Έχοντας ξεκινήσει

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. VIDEO

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ - FREE WILL Με γνωστούς ηθοποιούς έγινε μια ταινία μικρού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Email Newsletter

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά Email για να λαμβάνετε όλα μας τα άρθρα στο Email σας

Back to top button