Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

Είναι σύνηθες φαινόμενο που συμβαίνει στο 99,9% των ταβερνών να μας κλέβουν όταν παραγγέλνομαι ψητά που πωλούνται με το κιλό όπως π.χ. τα παϊδάκια.

   

Τα ζυγίζουν και τα χρεώνουν ωμά και με υπερβολικές τιμές γύρω στα 28-30 ευρώ το κιλό ενώ ο νόμος λέει ότι πρέπει να ζυγίζονται πάντα ψημένα. Είναι συγκεκριμένα το άρθρο 178 της αγορανομικής διάταξης και σας παραθέτω το πλήρες κείμενο.

Υποχρεώσεις κατά την προσφορά φαγητών και φρούτων με το χιλιόγραμμο

1. Ψάρια, που σερβίρονται μαγειρεμένα με το χιλιόγραμμο, ζυγίζονται ωμά και πρέπει να συνοδεύονται με σημείωμα, στο οποίο αναγράφεται το ακριβές βάρος του ωμού και η τιμή του ως μαγειρεμένο.

2. Κέντρα και καταστήματα, εφ’ όσον προσφέρουν κρέατα ψητά και της ώρας, πουλερικά, κοκορέτσι, με το χιλιόγραμμο, υποχρεούνται να ζυγίζουν αυτά ψημένα και όχι ωμά και να τα συνοδεύουν με σημείωμα στο οποίο να αναγράφεται το ακριβές βάρος ψημένου και η τιμή του.

3. Το σημείωμα, όπως αναφέρεται στις προηγούμενες παραγράφους, πρέπει να συνοδεύει το σχετικό φαγητό κατά το σερβίρισμα και τοποθετείται στην άκρη της πιατέλας.

4. Στις περιπτώσεις που σερβίρονται φρούτα σε φρουτιέρα που περιέχει περισσότερες από μία μερίδες, πρέπει να συνοδεύονται με σημείωμα που τοποθετείται στην φρουτιέρα και στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός των μερίδων και η συνολική αξία τους.

5. Όλα τα φαγητά ή φρούτα, που προσφέρονται από εστιατόρια και λοιπά παρόμοια καταστήματα πρέπει να αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους, που τηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα, με την αντίστοιχη τιμή τους κατά μερίδα ή χιλιόγραμμο.

6. Σε περίπτωση που το ίδιο είδος εστιατορίου ( φαγητό, σαλάτα, κ.λ.π. ) προσφέρεται σε περισσότερες από μία μερίδες, κάθε μερίδα πρέπει να είναι σε χωριστό πιάτο και απαγορεύεται η προσφορά όλων των μερίδων μαζί σε μεγάλο πιάτο ( πιατέλα, δίσκο, κ.λ.π. ). ”

Η τιμή που γράφει στον κατάλογο και η οποία σύμφωνα με το νόμο έχει ελεγχθεί από τον υπεύθυνο της αγορανομίας αφορά σε τιμή κιλού που ζυγίζεται σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη και όχι ωμού όπως κάνουν στις ταβέρνες και για να καταλάβετε πόσο μας κλέβουν 1 κιλό ψημένου κρέατος σε παϊδάκι αρνίσιο είναι 1600 γραμμάρια άψητου κρέατος!!!

Από το: kepka.org

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 5

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Σχετικά Άρθρα

ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Μαρία Ευθυμίου: «Πριν 40 χρόνια οι μαθητές δημοτικού ήξεραν περισσότερα από τους

ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ. VIDEO

ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΙΕΣ

ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

Τα όνειρα είναι ένα πεδίο γεμάτο μυστήριο. Και παρόλο που δειλά- δειλά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Email Newsletter

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά Email για να λαμβάνετε όλα μας τα άρθρα στο Email σας

Back to top button