Η Γραφολογία είναι μια εξαιρετική και ταυτόχρονα μαγευτική επιστήμη. Η ανάλυση του τρόπου γραφής για την σκιαγράφηση των στοιχείων του χαρακτήρα ενός ανθρώπου φυσικά κι απαιτεί μελέτη αναλυτική ενός επαρκούς κειμένου , ακόμα και σύγκριση δυο κειμένων του ίδιου ατόμου που συντάχθηκαν σε διαφορετική χρονική στιγμή. Από την υπογραφή και μόνο κάποιου δεν μπορούμε να βγάλουμε ολοκληρωμένη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του, ωστόσο όμως δείχνει στοιχεία που σίγουρα αποτελούν ενδείξεις σημαντικές…
Ας δούμε μερικά στοιχεία τέτοια , όπως οι γραφολόγοι τα έχουν ορίσει μέσα από εμπειρία χρόνων και μελέτες διαφορετικών περιπτώσεων. Εάν λοιπόν η υπογραφή:
Τελειώνει με μια καθοδική γραμμή : δηλώνει άτομο προσεκτικό ως κι επιφυλακτικό σε όσα ακούει , με μια γενική δόση πεσιμισμού στην συμπεριφορά του.
Είναι τα αρχικά του ατόμου: δηλώνει άτομο που δεν μοιράζεται πολλά από τα προσωπικά του. Προσπαθεί να κρατά πολύ ιδιωτικό, ότι τον αφορά.
Είναι υπογραμμισμένη: δηλώνει άτομο που αρέσκεται να προβάλει τον εαυτό του. Εάν δε αυτή η υπογράμμιση εξέχει του ονόματος, τότε του αρέσει να προβάλλεται μέσα από τα έργα του.
Έχει κλίση : προς τα δεξιά, δηλώνει άτομο εξωστρεφές, προς τα αριστερά εσωστρεφές.
Χωρίς καμία κλίση: δηλώνει άτομο μετριοπαθές, ισορροπημένο κι αν η υπογραφή είναι ευανάγνωστη στην αρχή της , δηλώνει άτομο με διάθεση επικοινωνίας και συνεννόησης.
Είναι εντελώς δυσανάγνωστη: δηλώνει άτομο εξαιρετικά ευφυές, πολυάσχολο , με πνευματική και ψυχολογική οξυδέρκεια.
Είναι βαριά και με ιδιαίτερα τονισμένο στυλ (πχ χοντρές γραμμές) : δηλώνει άτομο με δημιουργικό ταλέντο, που επιθυμεί για τον εαυτό του προβολή, με ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις δεξιότητές του.
Έχει κεφαλαία γράμματα: δηλώνει άτομο με υπερβολική αυτοεκτίμηση, πιθανόν κι αλαζονικό.
Έχει καθαρό όνομα αλλά δυσανάγνωστο επίθετο: δηλώνει άτομο που θεωρεί τα προσωπικά του χαρίσματα σημαντικότερα των επιτυχιών του και ιδιαίτερα προσφιλές.
Δεν έχει καθόλου επώνυμο: δηλώνει άτομο που υποβιβάζει τον επαγγελματικό του τομέα σε σχέση με τον προσωπικό του ή και πιθανή άρνηση της ταυτότητας του (προβλήματα με αρχική οικογένεια).
Αυτά και άλλα πολλά αποτελούν δείγματα στοιχείων του χαρακτήρα φυσικά κι όχι ασφαλή συμπεράσματα. Άλλωστε η σκιαγράφηση προφίλ τόσο στην Δικαστική ψυχολογία όσο και στην Εγκληματολογία, αλλά και την Γραφολογία γίνεται μέσα από συνδυασμό στοιχείων κι όχι από μεμονωμένα δεδομένα όπως πχ η υπογραφή μας.
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε
Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;
Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!
Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 3