ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 12 ΣΗΜΑΔΙΑ

Κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται σε όλο τον κόσμο. Οι απαγωγείς είναι πολύ καλοί ψυχολόγοι. Μπορούν εύκολα να χτίσουν μια σχέση με ένα παιδί που θα μπορούν αργότερα να χρησιμοποιήσουν για το χειρισμό τους.

   

Παρακάτω θα δείτε 12 κόλπα που χρησιμοποιούν οι απαγωγείς όταν αλληλεπιδρούν με τα παιδιά. Είναι σημαντικό να προσέξετε μια τέτοια συμπεριφορά για να αποφύγετε να σας απαγάγουν και να αποτρέψετε μια απαγωγή.

1. Ένα από τα πιο συνηθισμένα κόλπα που χρησιμοποιούν οι απαγωγείς είναι ότι απλά ζητούν βοήθεια από ένα παιδί. Εάν παρατηρήσετε μια τέτοια κατάσταση, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι επειδή οι κανονικοί ενήλικες δεν ζητούν βοήθεια από τα άγνωστα παιδιά!

Εάν ένας ενήλικας έχει κάποιο πρόβλημα (έχασαν ένα σκύλο ή γάτα ή δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου επειδή έχουν στα χέρια τους βαριές σακούλες), θα ζητήσουν πάντα βοήθεια από ένα άλλο ενήλικα, αλλά ποτέ από ένα παιδί.

2. Εάν ένα παιδί κλαίει, προσπαθώντας να ελευθερώσει το χέρι του ή ουρλιάζοντας, ίσως να νομίζετε ότι πρόκειται απλά για ένα παιδί που γκρινιάζει. Αλλά αν το παιδί κάνει σαν υστερικό, ίσως πρέπει να πλησιάσετε και να ρωτήσετε αν όλα είναι εντάξει. Μην φοβάστε να ζητήσετε από το παιδί να σας πει ποιος είναι ο ενήλικας γι’ αυτό. Εάν πρόκειται για απαγωγέα, πιθανότατα θα φύγει μακριά επειδή έχετε απομνημονεύσει το πρόσωπό του.

3. Οι άνθρωποι που περιστρέφονται γύρω από τις παιδικές χαρές και παρατηρούν τα παιδιά είναι πολύ ύποπτοι. Πάρτε μια φωτογραφία ενός τέτοιου προσώπου με τέτοιο τρόπο ώστε να το παρατηρήσετε. Αυτή η απλή ενέργεια μπορεί να τρομάξει έναν απαγωγέα.

4. Τα παιδιά είναι πολύ ανοιχτά και εμπιστεύονται. Εάν τους προσφέρουν καραμέλες ή παιχνίδια, αν οι απαγωγείς υπόσχονται να τους δείξουν μια ωραία συσκευή, αλλά μόνο αν πάνε στο αυτοκίνητο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για απαγωγέα. Οι κανονικοί ενήλικες δεν δίνουν δώρα σε άγνωστα παιδιά ή τα προσκαλούν στα αυτοκίνητά

5. Οι απαγωγείς μπορεί να γνωρίζουν πολλά για την οικογένεια ενός παιδιού. Ακόμη και οι ενήλικες θα τους πίστευαν με τέτοιο επίπεδο προετοιμασίας, πόσο μάλλον τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας εγκληματίας μπορεί να μάθει ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες: τα ονόματα των συγγενών ή των συνάδελφων των γονιών τους, τα παιχνίδια που πήραν για τα γενέθλιά τους, το δωμάτιο τους κλπ. Χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες, μπορούν να παρουσιαστούν ως φίλοι ή συνάδελφοι των γονιών τους. Μπορούν να πουν ότι η μητέρα τους βρίσκεται στο νοσοκομείο και πρέπει να την επισκεφθούν αμέσως. Εάν παρακολουθείτε αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς, δεν μπορείτε να τον αγνοήσετε. Στις 9 από τις 10 περιπτώσεις, αυτή είναι μια απαγωγή.

6. Μερικές φορές οι απαγωγείς χρησιμοποιούν άλλα παιδιά ως δόλωμα και τους στέλνουν για να γνωρίσουν τα πιθανά τους θύματα. Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν πραγματικά τι σημαίνει «ξένος». Τις περισσότερες φορές, πιστεύουν ότι οι απαγωγείς είναι θυμωμένοι άνδρες με γενειάδα που φορούν γυαλιά ηλίου. Αλλά ακόμη και ωραίες γυναίκες ή παιδιά μπορεί να είναι απαγωγείς. Εάν παρατηρήσετε ότι ένα παιδί παίρνει ένα άλλο παιδί μακριά από την παιδική χαρά, θα πρέπει να τα σταματήσετε καθώς θα τα ρωτάτε πόσο καιρό γνωρίζουν ο ένας τον άλλο και πού πηγαίνουν.

7. Αν βλέπετε ένα αυτοκίνητο να περνά αργά κατά μήκος του δρόμου και να προχωράει δίπλα σε ένα παιδί, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Και αν ένας οδηγός ζητάει από ένα παιδί οδηγίες ή τα καλεί να μπει στο αυτοκίνητο του, είναι σίγουρα ένας απαγωγέας. Ένας κανονικός οδηγός θα ζητήσει βοήθεια από τους ενήλικες, τους αστυνομικούς ή απλά μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα GPS.

8. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου τα παιδιά είχαν απαχθεί μετά την προσφορά τους να κάνουν μια βόλτα με μοτοσικλέτα. Πολύ λίγα αγόρια μπορούν να αντισταθούν σε μια τέτοια προσφορά. Αν δείτε μια τέτοια σκηνή, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας: ποιος πραγματικός μηχανόβιος θα καλέσει ένα άγνωστο παιδί να κάνει μια βόλτα με την μηχανή μαζί του;

9. Οι απαγωγείς συχνά λένε στα παιδιά ότι είναι παραγωγοί ταινιών ή φωτογράφοι. Αυτό λειτουργεί κυρίως με μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 10-11 ετών. Οι αλλοδαποί κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους με κολακεία και υποσχέσεις φήμης και επιτυχίας. Είναι προφανές ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες δεν αναζητούν σε παιδικές χαρές και δρόμους τους ηθοποιούς και τα μοντέλα – πηγαίνουν σε μέρη και οργανώνουν πραγματικά κάστινγκ.

10. Είναι δύσκολο να παραμείνετε σε επαγρύπνηση όταν οι απαγωγείς λένε ότι είναι αστυνομικοί και ζητούν από ένα παιδί να πάει μαζί τους επειδή το παιδί έκανε κάτι κακό. Οι άνθρωποι με στολές φαίνονται αξιόπιστοι ακόμη και στους ενήλικες. Αλλά οποιοσδήποτε πραγματικός αστυνομικός θα ψάξει πρώτα τους γονείς ενός παιδιού και δεν θα αρνηθεί τη βοήθεια σας αν την προσφέρετε. Ωστόσο, εάν παρέμβετε και ζητήσετε από τον υποτιθέμενο αστυνομικό να σας δείξει την ταυτότητά του και παρατηρήσετε ότι γίνεται νευρικός, μπορείτε τουλάχιστον να προσπαθήσετε να τραβήξετε μια φωτογραφία του αστυνομικού για να τον τρομάξετε ή να για να αναγνωρίσετε το πρόσωπο του.

11. Ένα προειδοποιητικό σημάδι για το οποίο προσέχετε είναι αν παρατηρήσετε ότι ένα παιδί αποκαλεί έναν ενήλικα «Κύριο» ή «Κυρία». Τα παιδιά συνήθως δεν αποκαλούν τους ανθρώπους που γνωρίζουν με αυτό τον τρόπο.

12. Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να σας κάνει να ανησυχείτε είναι μια πολύ αισθητή διαφορά στην εμφάνιση ενός παιδιού και ενός ενήλικα που είναι μαζί. Φυσικά, αυτό είναι ένα έμμεσο σημάδι της απαγωγής. Αλλά όταν το βάζετε μαζί με τα άλλα σημάδια, μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε μια απαγωγή.

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Από το: tilestwra.com

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Ψήφισαν: 2

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Σχετικά Άρθρα

ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. VIDEO

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το παρακάτω βίντεο είναι από ταινία

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Focus Fm 103,6 και

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F-18 ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ

Ένα F-18 μαχητικό αεροσκάφος κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ήχου πετώντας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Email Newsletter

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά Email για να λαμβάνετε όλα μας τα άρθρα στο Email σας

Back to top button